
Składniki
1 sztuka
1 pęczek
2 sztuki
1 szklanka
2 szklanki
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotujemy z dodatkiem kostek bulionowych.
Krok 2
Kiełbasę kroimy w kostkę i przesmażamy z cebulą.
Krok 3
Makaon po odcedzeniu hartujemy zimną wodą, a następnie mieszamy z kiełbasą.
Krok 4
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami i nakładamy do naczyń żaroodpornych.
Krok 5
Posypujemy obficie tartym serem i zapiekamy w 180 st. C około 10 minut. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kostka do makaronu, ryżu i ziemniaków Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej