Makaron z kiełbasą zapiekany

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

250 gramów

1 szklanka

1 pęczek

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy z dodatkiem kostek bulionowych.

Krok 2

Kiełbasę kroimy w kostkę i przesmażamy z cebulą.

Krok 3

Makaon po odcedzeniu hartujemy zimną wodą, a następnie mieszamy z kiełbasą.

Krok 4

Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami i nakładamy do naczyń żaroodpornych.

Krok 5

Posypujemy obficie tartym serem i zapiekamy w 180 st. C około 10 minut. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z kiełbasą zapiekany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z kiełbasą zapiekany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z kiełbasą zapiekany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z kiełbasą zapiekany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z kiełbasą zapiekany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z kiełbasą zapiekany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z kiełbasą zapiekany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej