Składniki
1 sztuka
1 pęczek
2 sztuki
1 szklanka
2 szklanki
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotujemy z dodatkiem kostek bulionowych.
Krok 2
Kiełbasę kroimy w kostkę i przesmażamy z cebulą.
Krok 3
Makaon po odcedzeniu hartujemy zimną wodą, a następnie mieszamy z kiełbasą.
Krok 4
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami i nakładamy do naczyń żaroodpornych.
Krok 5
Posypujemy obficie tartym serem i zapiekamy w 180 st. C około 10 minut. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kostka do makaronu, ryżu i ziemniaków Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej