
Składniki
1 sztuka
1 pęczek
2 sztuki
1 szklanka
2 szklanki
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotujemy z dodatkiem kostek bulionowych.
Krok 2
Kiełbasę kroimy w kostkę i przesmażamy z cebulą.
Krok 3
Makaon po odcedzeniu hartujemy zimną wodą, a następnie mieszamy z kiełbasą.
Krok 4
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami i nakładamy do naczyń żaroodpornych.
Krok 5
Posypujemy obficie tartym serem i zapiekamy w 180 st. C około 10 minut. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kostka do makaronu, ryżu i ziemniaków Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia. Jak więc oczyścić grzyby leśne? Podpowiadamy!
Czytaj więcejMała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.
Czytaj więcej