Farfalle z szynką i ananasem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Farfalle z szynką i ananasem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
408 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

104 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

177 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 opakowanie

100 gramów

1 sztuka

1 pęczek

20 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron al dente w dużej ilości osolonej wody.

Farfalle z szynką i ananasem - Krok 1

Krok 2

Odsącz ananasa i pokrój na małe kawałki.

Farfalle z szynką i ananasem - Krok 2

Krok 3

Szynkę pokrój w kostkę.

Farfalle z szynką i ananasem - Krok 3

Krok 4

Fix Knorr przygotuj według przepisu na opakowaniu.

Farfalle z szynką i ananasem - Krok 4

Krok 5

Na patelni podsmaż szynkę oraz ananasa, dodaj makaron. Całość zalej Fixem Knorr i zagotuj.

Farfalle z szynką i ananasem - Krok 5

Krok 6

Makaron podawaj posypany posiekaną kolendrą.

Farfalle z szynką i ananasem - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Farfalle z szynką i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Farfalle z szynką i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Farfalle z szynką i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Farfalle z szynką i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Farfalle z szynką i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Farfalle z szynką i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Farfalle z szynką i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Farfalle z szynką i ananasem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Farfalle z szynką i ananasemFarfalle z szynką i ananasem

Makaron farfalle z szynką i ananasem to danie, które sprawdzi się, kiedy chcesz przygotować szybki obiad. Wystarczy jedynie, że makaron ugotowany al dente połączysz z podsmażoną szynką i ananasem, a następnie zalejesz wszystko aromatycznym sosem curry. Najlepszym wyborem do tego dania będzie delikatna gotowana szynka, ale pasować będzie również szynka z kurczaka albo indyka. Najważniejszy jest jednak sos curry, który doda potrawie nie tylko smaku, ale również kremowej konsystencji, połączy wszystkie składniki i sprawi, że jej zapach będzie doskonały. Przygotowanie dania zacznij od ugotowania makaronu w kształcie kokardek, po czym dodaj go do podsmażonej szynki i ananasa, zalej sosem i gotuj całość do momentu, aż zgęstnieje. Makaron przed połączeniem z sosem powinien być lekko twardy, by mógł zmięknąć w trakcie gotowania z pozostałymi składnikami. Farfalle z szynką i ananasem przyrządzisz łatwo i szybko – wypróbuj i przekonaj się! Przed podaniem posyp go świeżą kolendrą. Życzymy smacznego!