
Składniki
250 gramów
1 opakowanie
100 gramów
1 sztuka
1 pęczek
20 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron al dente w dużej ilości osolonej wody.

Krok 2
Odsącz ananasa i pokrój na małe kawałki.

Krok 3
Szynkę pokrój w kostkę.

Krok 4
Fix Knorr przygotuj według przepisu na opakowaniu.

Krok 5
Na patelni podsmaż szynkę oraz ananasa, dodaj makaron. Całość zalej Fixem Knorr i zagotuj.

Krok 6
Makaron podawaj posypany posiekaną kolendrą.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Kurczak słodko-kwaśny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Farfalle z szynką i ananasem
Makaron farfalle z szynką i ananasem to danie, które sprawdzi się, kiedy chcesz przygotować szybki obiad. Wystarczy jedynie, że makaron ugotowany al dente połączysz z podsmażoną szynką i ananasem, a następnie zalejesz wszystko aromatycznym sosem curry. Najlepszym wyborem do tego dania będzie delikatna gotowana szynka, ale pasować będzie również szynka z kurczaka albo indyka. Najważniejszy jest jednak sos curry, który doda potrawie nie tylko smaku, ale również kremowej konsystencji, połączy wszystkie składniki i sprawi, że jej zapach będzie doskonały. Przygotowanie dania zacznij od ugotowania makaronu w kształcie kokardek, po czym dodaj go do podsmażonej szynki i ananasa, zalej sosem i gotuj całość do momentu, aż zgęstnieje. Makaron przed połączeniem z sosem powinien być lekko twardy, by mógł zmięknąć w trakcie gotowania z pozostałymi składnikami. Farfalle z szynką i ananasem przyrządzisz łatwo i szybko – wypróbuj i przekonaj się! Przed podaniem posyp go świeżą kolendrą. Życzymy smacznego!