Składniki
250 gramów
1 opakowanie
100 gramów
1 sztuka
1 pęczek
20 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron al dente w dużej ilości osolonej wody.
Krok 2
Odsącz ananasa i pokrój na małe kawałki.
Krok 3
Szynkę pokrój w kostkę.
Krok 4
Fix Knorr przygotuj według przepisu na opakowaniu.
Krok 5
Na patelni podsmaż szynkę oraz ananasa, dodaj makaron. Całość zalej Fixem Knorr i zagotuj.
Krok 6
Makaron podawaj posypany posiekaną kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Fix Kurczak słodko-kwaśny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Farfalle z szynką i ananasem
Makaron farfalle z szynką i ananasem to danie, które sprawdzi się, kiedy chcesz przygotować szybki obiad. Wystarczy jedynie, że makaron ugotowany al dente połączysz z podsmażoną szynką i ananasem, a następnie zalejesz wszystko aromatycznym sosem curry. Najlepszym wyborem do tego dania będzie delikatna gotowana szynka, ale pasować będzie również szynka z kurczaka albo indyka. Najważniejszy jest jednak sos curry, który doda potrawie nie tylko smaku, ale również kremowej konsystencji, połączy wszystkie składniki i sprawi, że jej zapach będzie doskonały. Przygotowanie dania zacznij od ugotowania makaronu w kształcie kokardek, po czym dodaj go do podsmażonej szynki i ananasa, zalej sosem i gotuj całość do momentu, aż zgęstnieje. Makaron przed połączeniem z sosem powinien być lekko twardy, by mógł zmięknąć w trakcie gotowania z pozostałymi składnikami. Farfalle z szynką i ananasem przyrządzisz łatwo i szybko – wypróbuj i przekonaj się! Przed podaniem posyp go świeżą kolendrą. Życzymy smacznego!