
Składniki
300 gramów
5 sztuk
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
2 garść
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie i odcedź.
Krok 2
Cebulę zeszklij na rozgrzanym oleju, dodaj pieczarki pokrojone w plastry i smaż chwilę razem. Wlej 250 ml wody.
Krok 3
Dodaj Sos do pieczeni z grzybami Knorr, dzięki której sos będzie idealnie doprawiony i odpowiednio gęsty, rozmieszaj dokładnie i zagotuj.
Krok 4
Zmniejsz ogień, dodaj osuszone liście szpinaku, śmietanę oraz makaron i gotuj 3 minuty. Gotowy makaron posyp startym serem i podawaj.

Dobra rada:
Doskonałym dodatkiem do takiego makaronu będą suszone pomidory. Pokrój je w cienkie paseczki i dodaj do sosu.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Menu ze smakiem Sos do pieczeni z grzybami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Makaron ze szpinakiem i pieczarkami
Kremowy makaron ze szpinakiem i pieczarkami to propozycja na bezmięsny obiad, który przypadnie do gustu nie tylko fanom warzywnych potraw. Przyrządza się go z zaledwie kilku składników, które sprawiają, że danie jest smaczne i wyraziste. Pieczarki dodaje się do zeszklonej na tłuszczu cebuli, do całości dolewa się wody, dołącza esencję do sosu pieczarkowego, świeży szpinak oraz śmietanę. W ten sposób powstaje gęsty, delikatny sos, z którym podaje się makaron. Dzięki kremowej konsystencji dokładnie łączy się on z pastą i tworzy pyszną potrawę o włoskim charakterze. Dodaj do niego pokrojone w plasterki suszone pomidory, jeśli chcesz urozmaicić tę potrawę. Całość posyp startym serem, płatkami parmezanu lub prażonymi płatkami migdałów. Serwując kremowy makaron ze szpinakiem i pieczarkami, ozdób danie na talerzu bazylią, natką pietruszki lub wykorzystaj do tego świeży szpinak. Ze szpinakowo-pieczarkowym sosem możesz też łączyć inne rodzaje makaronu – sprawdzą się również świderki lub kokardki. Masz ochotę na coś delikatnego i smacznego? Wypróbuj ten przepis.