Pulpety w sosie paprykowo-śmietanowym: klopsiki | Przepisy.pl pixel

Pulpety w sosie śmietanowo-paprykowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

46

heart
677 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

410 osób wydrukowało

Pobierz pdf

616 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

500 gramów

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmiel mięso, a marchew obierz i zetrzyj na drobnej tarce. Dodaj ją do mięsa i wymieszaj, dodając jajko i Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr.

Pulpety w sosie śmietanowo-paprykowym - Krok 1

Krok 2

Następie pozwól dziecku formować z masy niewielkie kulki (wielkości orzecha włoskiego). Gotowe kuleczki włóż na chwilę do lodówki.

Pulpety w sosie śmietanowo-paprykowym - Krok 2

Krok 3

Do 0,5 litra wody dodaj kostkę rosołową wołową Knorr. Po zagotowaniu wrzucaj do niego gotowe pulpeciki i gotuj przez 5 minut.

Pulpety w sosie śmietanowo-paprykowym - Krok 3

Krok 4

Na koniec dodaj Sos w słoiku Śmietanowo - Paprykowy Knorr i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 15 minut, delikatnie mieszając.

Pulpety w sosie śmietanowo-paprykowym - Krok 4

Krok 5

Ugotuj ulubiony makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Pulpety w sosie śmietanowo-paprykowym - Krok 5

Krok 6

Gotowe pulpeciki podawaj z ulubionym makaronem dziecka, polane sosem.

Pulpety w sosie śmietanowo-paprykowym - Krok 6
2

Opinie o przepisie

  • Karolina

    Karolina , 26.07.2021

    Gdzie w składzie jest pomidor lub sos pomidorowy?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ania Dregier

    Ania Dregier , 24.02.2016

    Super smaczne i szybkie danie do zrobienia

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpety w sosie śmietanowo-paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpety w sosie śmietanowo-paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpety w sosie śmietanowo-paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpety w sosie śmietanowo-paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpety w sosie śmietanowo-paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpety w sosie śmietanowo-paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpety w sosie śmietanowo-paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpety w sosie śmietanowo-paprykowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pulpety w sosie śmietanowo-paprykowymPulpety w sosie śmietanowo-paprykowym

Zmiel mięso, a marchew obierz i zetrzyj na drobnej tarce. Dodaj ją do mięsa i wymieszaj, dodając jajko i Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr.