Domowe łazanki z pieczarkami

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

536

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

1 łyżeczka

1 szklanka

250 dekagramów

10 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki jajek ,mleka i soli wyrabiamy ciasto na makaron . Wałkujemy i tniemy w kwadraciki .Gotujemy w osolonej wodzie .

Krok 2

Kapustę kiszoną gotujemy z starta marchewką .Po ugotowaniu odcedzić . Pieczarki i cebulę pokroić podsmażyć na maśle ,dodać bulion grzybowy knorr i pokruszyć kostkę cebulową . Zawartość patelni przełożyć do kapusty kiszonej i wymieszać .

Krok 3

Następnie kapustę z pieczarkami wymieszać z makaronem . Podajemy

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Domowe łazanki z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Domowe łazanki z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Domowe łazanki z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Domowe łazanki z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Domowe łazanki z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Domowe łazanki z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Domowe łazanki z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej