Domowe łazanki z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Domowe łazanki z pieczarkami

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

10 sztuk

2 sztuki

1 łyżeczka

1 szklanka

1 kilogram

1 sztuka

1 sztuka

250 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki jajek ,mleka i soli wyrabiamy ciasto na makaron . Wałkujemy i tniemy w kwadraciki .Gotujemy w osolonej wodzie .

Krok 2

Kapustę kiszoną gotujemy z starta marchewką .Po ugotowaniu odcedzić . Pieczarki i cebulę pokroić podsmażyć na maśle ,dodać bulion grzybowy knorr i pokruszyć kostkę cebulową . Zawartość patelni przełożyć do kapusty kiszonej i wymieszać .

Krok 3

Następnie kapustę z pieczarkami wymieszać z makaronem . Podajemy

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Domowe łazanki z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Domowe łazanki z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Domowe łazanki z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Domowe łazanki z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Domowe łazanki z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Domowe łazanki z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Domowe łazanki z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Domowe łazanki z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej