Barszcz czerwony z grzybowym pasztecikiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz czerwony z grzybowym pasztecikiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
90 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

113 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 pęczek

1 litr

paszteciki:

400 gramów

1 sztuka

1 łyżka

0.5 łyżeczki

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włoszczyznę obierz, umyj i zalej litrem wody. Następnie ugotuj warzywny wywar. Dopraw go Barszczem czerwonym ekspresowym Knorr.

Barszcz czerwony z grzybowym pasztecikiem  - Krok 1

Krok 2

Grzyby umyj, pokrój razem z cebulą w plastry i podsmaż na rozgrzanym oleju. Na koniec dopraw odrobiną Delikatu i ewentualnie pieprzem do smaku. Farsz odstaw na bok, aby wystygł.

Barszcz czerwony z grzybowym pasztecikiem  - Krok 2

Krok 3

Zimny farsz ułóż na rozmrożonych płatach ciasta francuskiego. Brzegi ciasta posmaruj rozmieszanym jajkiem i sklej. Resztą jajka posmaruj wierzch ciasta. Powstały rulon nakłuj wykałaczką w kilku miejscach. Podziel go na mniejsze paszteciki i ułóż je na pergaminie. Całość piecz w nagrzanym do 220 °C piekarniku przez około 20 minut. Paszteciki dodatkowo możesz doprawić ząbkiem czosnku i odrobiną majeranku, co podkreśli smak czerwonego barszczu.

Barszcz czerwony z grzybowym pasztecikiem  - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz czerwony z grzybowym pasztecikiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz czerwony z grzybowym pasztecikiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz czerwony z grzybowym pasztecikiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz czerwony z grzybowym pasztecikiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz czerwony z grzybowym pasztecikiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz czerwony z grzybowym pasztecikiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz czerwony z grzybowym pasztecikiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz czerwony z grzybowym pasztecikiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz czerwony z grzybowym pasztecikiem Barszcz czerwony z grzybowym pasztecikiem

Smaczna przekąska, która sprawdzi się nie tylko na świątecznym stole, czyli barszcz czerwony z grzybowym pasztecikiem. Pikantna zupa o apetycznym kolorze, serwowana w filiżance, oraz dodatek ciasta francuskiego będą dobrą propozycją na przyjęcie lub wieczorny posiłek. Aby wzbogacić smak barszczu, dopraw go ziołami, np. tymiankiem czy liściem laurowym. Możesz też dodać przeciśnięty przez praskę czosnek albo ocet winny. Serwując zupę, posyp ją świeżymi ziołami, natką pietruszki lub kolendrą. Pasztecik przed pieczeniem posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp kminkiem, czarnuszką lub makiem. Nadzienie można też doprawić majerankiem i sosem sojowym. Wzbogaci je także dodatek kiszonej kapusty, startego żółtego sera albo oscypka. Całość podawaj klasycznie w głębokich talerzach, z pasztecikami serwowanymi obok na półmisku. Dobrym wyborem będzie też użycie bulionówek. Masz ochotę na tę świąteczną przekąskę? Jak ją przygotować, dowiesz się z tego przepisu. Koniecznie zapoznaj się z nim! Życzymy smacznego.