Barszcz czerwony z grzybowym pasztecikiem
łatwe
107 osób zapisało

Składniki
1 opakowanie
1 pęczek
1 litr
paszteciki:
400 gramów
1 sztuka
1 łyżka
0.5 łyżeczki
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Włoszczyznę obierz, umyj i zalej litrem wody. Następnie ugotuj warzywny wywar. Dopraw go Barszczem czerwonym ekspresowym Knorr.

Krok 2
Grzyby umyj, pokrój razem z cebulą w plastry i podsmaż na rozgrzanym oleju. Na koniec dopraw odrobiną Delikatu i ewentualnie pieprzem do smaku. Farsz odstaw na bok, aby wystygł.

Krok 3
Zimny farsz ułóż na rozmrożonych płatach ciasta francuskiego. Brzegi ciasta posmaruj rozmieszanym jajkiem i sklej. Resztą jajka posmaruj wierzch ciasta. Powstały rulon nakłuj wykałaczką w kilku miejscach. Podziel go na mniejsze paszteciki i ułóż je na pergaminie. Całość piecz w nagrzanym do 220 °C piekarniku przez około 20 minut. Paszteciki dodatkowo możesz doprawić ząbkiem czosnku i odrobiną majeranku, co podkreśli smak czerwonego barszczu.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Barszcz czerwony z grzybowym pasztecikiem
Smaczna przekąska, która sprawdzi się nie tylko na świątecznym stole, czyli barszcz czerwony z grzybowym pasztecikiem. Pikantna zupa o apetycznym kolorze, serwowana w filiżance, oraz dodatek ciasta francuskiego będą dobrą propozycją na przyjęcie lub wieczorny posiłek. Aby wzbogacić smak barszczu, dopraw go ziołami, np. tymiankiem czy liściem laurowym. Możesz też dodać przeciśnięty przez praskę czosnek albo ocet winny. Serwując zupę, posyp ją świeżymi ziołami, natką pietruszki lub kolendrą. Pasztecik przed pieczeniem posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp kminkiem, czarnuszką lub makiem. Nadzienie można też doprawić majerankiem i sosem sojowym. Wzbogaci je także dodatek kiszonej kapusty, startego żółtego sera albo oscypka. Całość podawaj klasycznie w głębokich talerzach, z pasztecikami serwowanymi obok na półmisku. Dobrym wyborem będzie też użycie bulionówek. Masz ochotę na tę świąteczną przekąskę? Jak ją przygotować, dowiesz się z tego przepisu. Koniecznie zapoznaj się z nim! Życzymy smacznego.