Barszcz czerwony z grzybowym pasztecikiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz czerwony z grzybowym pasztecikiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
90 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

113 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 pęczek

1 litr

paszteciki:

400 gramów

1 sztuka

1 łyżka

0.5 łyżeczki

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włoszczyznę obierz, umyj i zalej litrem wody. Następnie ugotuj warzywny wywar. Dopraw go Barszczem czerwonym ekspresowym Knorr.

Barszcz czerwony z grzybowym pasztecikiem  - Krok 1

Krok 2

Grzyby umyj, pokrój razem z cebulą w plastry i podsmaż na rozgrzanym oleju. Na koniec dopraw odrobiną Delikatu i ewentualnie pieprzem do smaku. Farsz odstaw na bok, aby wystygł.

Barszcz czerwony z grzybowym pasztecikiem  - Krok 2

Krok 3

Zimny farsz ułóż na rozmrożonych płatach ciasta francuskiego. Brzegi ciasta posmaruj rozmieszanym jajkiem i sklej. Resztą jajka posmaruj wierzch ciasta. Powstały rulon nakłuj wykałaczką w kilku miejscach. Podziel go na mniejsze paszteciki i ułóż je na pergaminie. Całość piecz w nagrzanym do 220 °C piekarniku przez około 20 minut. Paszteciki dodatkowo możesz doprawić ząbkiem czosnku i odrobiną majeranku, co podkreśli smak czerwonego barszczu.

Barszcz czerwony z grzybowym pasztecikiem  - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz czerwony z grzybowym pasztecikiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz czerwony z grzybowym pasztecikiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz czerwony z grzybowym pasztecikiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz czerwony z grzybowym pasztecikiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz czerwony z grzybowym pasztecikiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz czerwony z grzybowym pasztecikiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz czerwony z grzybowym pasztecikiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz czerwony z grzybowym pasztecikiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz czerwony z grzybowym pasztecikiem Barszcz czerwony z grzybowym pasztecikiem

Smaczna przekąska, która sprawdzi się nie tylko na świątecznym stole, czyli barszcz czerwony z grzybowym pasztecikiem. Pikantna zupa o apetycznym kolorze, serwowana w filiżance, oraz dodatek ciasta francuskiego będą dobrą propozycją na przyjęcie lub wieczorny posiłek. Aby wzbogacić smak barszczu, dopraw go ziołami, np. tymiankiem czy liściem laurowym. Możesz też dodać przeciśnięty przez praskę czosnek albo ocet winny. Serwując zupę, posyp ją świeżymi ziołami, natką pietruszki lub kolendrą. Pasztecik przed pieczeniem posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp kminkiem, czarnuszką lub makiem. Nadzienie można też doprawić majerankiem i sosem sojowym. Wzbogaci je także dodatek kiszonej kapusty, startego żółtego sera albo oscypka. Całość podawaj klasycznie w głębokich talerzach, z pasztecikami serwowanymi obok na półmisku. Dobrym wyborem będzie też użycie bulionówek. Masz ochotę na tę świąteczną przekąskę? Jak ją przygotować, dowiesz się z tego przepisu. Koniecznie zapoznaj się z nim! Życzymy smacznego.