Barszcz czerwony zabielany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz czerwony zabielany

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
72 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

0.5 pęczka

150 gramów

2 sztuki

4 ziarna

3 łyżki

0.5 pęczka

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Rozdrobnij włoszczyznę, zalej litrem wody i zagotuj. Dodaj wędzonkę oraz przyprawy i gotuj wywar na wolnym ogniu przez około 20 minut. Po tym czasie przecedź zupę.

Barszcz czerwony zabielany  - Krok 1

Krok 2

Wędzonkę drobno pokrój i dodaj z powrotem do zupy. Dopraw wywar torebką barszczu czerwonego Knorr i dokładnie wymieszaj.

Barszcz czerwony zabielany  - Krok 2

Krok 3

Śmietanę przełóż do miseczki. Wlej do niej niewielką ilość barszczu i wymieszaj. Czynność powtórz, aż śmietana nabierze temperatury zupy. Następnie przelej śmietanę do barszczu i wymieszaj. Dzięki temu zupa będzie bardziej kremowa.

Barszcz czerwony zabielany  - Krok 3

Krok 4

Barszcz podawaj z posiekanym świeżym koperkiem.

Barszcz czerwony zabielany  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz czerwony zabielany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz czerwony zabielany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz czerwony zabielany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz czerwony zabielany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz czerwony zabielany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz czerwony zabielany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz czerwony zabielany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz czerwony zabielany  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz czerwony zabielany Barszcz czerwony zabielany

Jeżeli masz ochotę na pyszną pełną warzyw zupę, to wypróbuj ten przepis. Potrzebujesz zaledwie kwadrans by wyczarować w swojej kuchni pachnący barszcz czerwony zabielany z wędzonką. Idealnie sprawdzi się on na obiad dla całej rodziny, jak i na kolację w chłodne wieczory. Zupa gotowana na wywarze z włoszczyzny i mięsa jest pyszna i aromatyczna. A tajemnicą tej zupy jest dodatek gęstej, kwaśnej śmietany, która sprawia, że barszcz czerwony będzie delikatny i kremowy w smaku, a jego kolor stanie się purpurowy. Idealną przyprawą do barszczu czerwonego zabielanego jest świeży aromatyczny koperek, który nada zupie charakteru oraz podkreśli jej smak. Barszcz zabielany możesz podawać solo, jak i z różnymi dodatkami. Idealnie do barszczu nadają się gotowane ziemniaki i jajko na twardo. Zupa smakuje wyśmienicie podawana ze świeżym pieczywem.