Barszcz czerwony zabielany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz czerwony zabielany

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
72 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

0.5 pęczka

150 gramów

2 sztuki

4 ziarna

3 łyżki

0.5 pęczka

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Rozdrobnij włoszczyznę, zalej litrem wody i zagotuj. Dodaj wędzonkę oraz przyprawy i gotuj wywar na wolnym ogniu przez około 20 minut. Po tym czasie przecedź zupę.

Barszcz czerwony zabielany  - Krok 1

Krok 2

Wędzonkę drobno pokrój i dodaj z powrotem do zupy. Dopraw wywar torebką barszczu czerwonego Knorr i dokładnie wymieszaj.

Barszcz czerwony zabielany  - Krok 2

Krok 3

Śmietanę przełóż do miseczki. Wlej do niej niewielką ilość barszczu i wymieszaj. Czynność powtórz, aż śmietana nabierze temperatury zupy. Następnie przelej śmietanę do barszczu i wymieszaj. Dzięki temu zupa będzie bardziej kremowa.

Barszcz czerwony zabielany  - Krok 3

Krok 4

Barszcz podawaj z posiekanym świeżym koperkiem.

Barszcz czerwony zabielany  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz czerwony zabielany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz czerwony zabielany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz czerwony zabielany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz czerwony zabielany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz czerwony zabielany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz czerwony zabielany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz czerwony zabielany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz czerwony zabielany  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Barszcz świąteczny
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz czerwony zabielany Barszcz czerwony zabielany

Jeżeli masz ochotę na pyszną pełną warzyw zupę, to wypróbuj ten przepis. Potrzebujesz zaledwie kwadrans by wyczarować w swojej kuchni pachnący barszcz czerwony zabielany z wędzonką. Idealnie sprawdzi się on na obiad dla całej rodziny, jak i na kolację w chłodne wieczory. Zupa gotowana na wywarze z włoszczyzny i mięsa jest pyszna i aromatyczna. A tajemnicą tej zupy jest dodatek gęstej, kwaśnej śmietany, która sprawia, że barszcz czerwony będzie delikatny i kremowy w smaku, a jego kolor stanie się purpurowy. Idealną przyprawą do barszczu czerwonego zabielanego jest świeży aromatyczny koperek, który nada zupie charakteru oraz podkreśli jej smak. Barszcz zabielany możesz podawać solo, jak i z różnymi dodatkami. Idealnie do barszczu nadają się gotowane ziemniaki i jajko na twardo. Zupa smakuje wyśmienicie podawana ze świeżym pieczywem.