PRZEPISY.PL

Barszcz zabielany z wędzonką pachnie wspaniale, a smakuje jeszcze lepiej. Prawdziwa zupa domowa w 15 minut? To jak najbardziej możliwe.

Barszcz czerwony zabielany  - autor: przepisy.pl

Barszcz czerwony zabielany

  • 30
  • 4
  • Łatwe
  • 0
28
osób dodało do Mniamlisty
28
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • śmietana 18%3 łyżki
  • świeży koperek0.5 pęczka
  • woda1 l
Barszcz czerwony zabielany  – krok 1

Krok 1

Rozdrobnij włoszczyznę, zalej litrem wody i zagotuj. Dodaj wędzonkę oraz przyprawy i gotuj wywar na wolnym ogniu przez około 20 minut. Po tym czasie przecedź zupę.
Barszcz czerwony zabielany  – krok 2

Krok 2

Wędzonkę drobno pokrój i dodaj z powrotem do zupy. Dopraw wywar torebką barszczu czerwonego Knorr i dokładnie wymieszaj.
Barszcz czerwony zabielany  – krok 3

Krok 3

Śmietanę przełóż do miseczki. Wlej do niej niewielką ilość barszczu i wymieszaj. Czynność powtórz, aż śmietana nabierze temperatury zupy. Następnie przelej śmietanę do barszczu i wymieszaj. Dzięki temu zupa będzie bardziej kremowa.
Barszcz czerwony zabielany  – krok 4

Krok 4

Barszcz podawaj z posiekanym świeżym koperkiem.

Więcej przepisów z tym produktem

Barszcz czerwony Ekspresowy KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

458
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Łatwe
177
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
512
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
399
osób dodało do Mniamlisty
90''
4
Średnie