Składniki
1 opakowanie
0.5 pęczka
150 gramów
2 sztuki
4 ziarna
3 łyżki
0.5 pęczka
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Rozdrobnij włoszczyznę, zalej litrem wody i zagotuj. Dodaj wędzonkę oraz przyprawy i gotuj wywar na wolnym ogniu przez około 20 minut. Po tym czasie przecedź zupę.
Krok 2
Wędzonkę drobno pokrój i dodaj z powrotem do zupy. Dopraw wywar torebką barszczu czerwonego Knorr i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Śmietanę przełóż do miseczki. Wlej do niej niewielką ilość barszczu i wymieszaj. Czynność powtórz, aż śmietana nabierze temperatury zupy. Następnie przelej śmietanę do barszczu i wymieszaj. Dzięki temu zupa będzie bardziej kremowa.
Krok 4
Barszcz podawaj z posiekanym świeżym koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Barszcz czerwony zabielany
Jeżeli masz ochotę na pyszną pełną warzyw zupę, to wypróbuj ten przepis. Potrzebujesz zaledwie kwadrans by wyczarować w swojej kuchni pachnący barszcz czerwony zabielany z wędzonką. Idealnie sprawdzi się on na obiad dla całej rodziny, jak i na kolację w chłodne wieczory. Zupa gotowana na wywarze z włoszczyzny i mięsa jest pyszna i aromatyczna. A tajemnicą tej zupy jest dodatek gęstej, kwaśnej śmietany, która sprawia, że barszcz czerwony będzie delikatny i kremowy w smaku, a jego kolor stanie się purpurowy. Idealną przyprawą do barszczu czerwonego zabielanego jest świeży aromatyczny koperek, który nada zupie charakteru oraz podkreśli jej smak. Barszcz zabielany możesz podawać solo, jak i z różnymi dodatkami. Idealnie do barszczu nadają się gotowane ziemniaki i jajko na twardo. Zupa smakuje wyśmienicie podawana ze świeżym pieczywem.