Barszcz czerwony zabielany

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

60 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 pęczka

150 gramów

3 łyżki

0.5 pęczka

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozdrobnij włoszczyznę, zalej litrem wody i zagotuj. Dodaj wędzonkę oraz przyprawy i gotuj wywar na wolnym ogniu przez około 20 minut. Po tym czasie przecedź zupę.

Barszcz czerwony zabielany  - Krok 1

Krok 2

Wędzonkę drobno pokrój i dodaj z powrotem do zupy. Dopraw wywar torebką barszczu czerwonego Knorr i dokładnie wymieszaj.

Barszcz czerwony zabielany  - Krok 2

Krok 3

Śmietanę przełóż do miseczki. Wlej do niej niewielką ilość barszczu i wymieszaj. Czynność powtórz, aż śmietana nabierze temperatury zupy. Następnie przelej śmietanę do barszczu i wymieszaj. Dzięki temu zupa będzie bardziej kremowa.

Barszcz czerwony zabielany  - Krok 3

Krok 4

Barszcz podawaj z posiekanym świeżym koperkiem.

Barszcz czerwony zabielany  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz czerwony zabielany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz czerwony zabielany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz czerwony zabielany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz czerwony zabielany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz czerwony zabielany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz czerwony zabielany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz czerwony zabielany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz czerwony zabielany Barszcz czerwony zabielany

Jeżeli masz ochotę na pyszną pełną warzyw zupę, to wypróbuj ten przepis. Potrzebujesz zaledwie kwadrans by wyczarować w swojej kuchni pachnący barszcz czerwony zabielany z wędzonką. Idealnie sprawdzi się on na obiad dla całej rodziny, jak i na kolację w chłodne wieczory. Zupa gotowana na wywarze z włoszczyzny i mięsa jest pyszna i aromatyczna. A tajemnicą tej zupy jest dodatek gęstej, kwaśnej śmietany, która sprawia, że barszcz czerwony będzie delikatny i kremowy w smaku, a jego kolor stanie się purpurowy. Idealną przyprawą do barszczu czerwonego zabielanego jest świeży aromatyczny koperek, który nada zupie charakteru oraz podkreśli jej smak. Barszcz zabielany możesz podawać solo, jak i z różnymi dodatkami. Idealnie do barszczu nadają się gotowane ziemniaki i jajko na twardo. Zupa smakuje wyśmienicie podawana ze świeżym pieczywem.