Barszcz ukraiński z mrożonymi warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Barszcz ukraiński z mrożonymi warzywami

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

17

787 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

224 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

335 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

4 sztuki

1 sztuka

1 pęczek

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę, zalej litrem wody i ugotuj do miękkości.

Barszcz ukraiński z mrożonymi warzywami  - Krok 1

Krok 2

Dodaj kostkę Knorr oraz mrożone warzywa. Gotuj 10 minut. Aby zupa była bardziej sycąca, możesz dorzucić pokrojoną w kostkę kiełbasę.

Barszcz ukraiński z mrożonymi warzywami  - Krok 2

Krok 3

Wywar zapraw śmietaną i dodaj barszcz Knorr. Zupę podawaj posypaną posiekanym koperkiem.

Barszcz ukraiński z mrożonymi warzywami  - Krok 3
83

Opinie o przepisie

  • Jarek  Zarębiński

    Jarek Zarębiński , 12.10.2018

    Rewelacyjna.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magena Cy-Monek

    Magena Cy-Monek , 30.03.2017

    Barszcz super,często go gotuję i naprawdę nieważne czy orginalny ukraiński czy nie,liczy się smak a modyfikować można jak się komu podoba.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zuza Kill

    Zuza Kill , 02.03.2016

    pycha!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jarosław Kujawski

    Jarosław Kujawski , 18.02.2015

    ten barszcz to jakaś pomyłka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Wroński

    Marek Wroński , 06.02.2015

    To chyba jaja

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Domaszoweć

    Ewa Domaszoweć , 06.02.2015

    na ukrainie robią inaczej :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Chmielewska

    Anna Chmielewska , 06.02.2015

    Właśnie mam w lodówce olbrzymi gar tego barszczu.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janina Podgórska

    Janina Podgórska , 06.02.2015

    Zgadzam sie - jak byłam na Ukrainie w latach 80-tych byłam zaproszona do miejscowych - pokazywali mi wtedy, jak gotują barszcz - powiedzieli, że bez barszczu nie ma domu :-) a gotowali taki duży gar w jakim dawniej gotowało się pranie - i mówili, że ten gar stoi na piecu i codziennie się z niego podjada :-) a przepis tak jak p.Barbara podała - ja czasem gotuję i rzeczywiście zmieniam dodatki - pycha :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Mandragorek

    Barbara Mandragorek , 06.02.2015

    Oczywiście nie garaż tylko farsz(samo mi się napisało a ja nie zauważyłam i poszło z błędem). Sorki

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Mandragorek

    Barbara Mandragorek , 06.02.2015

    Ewa Wierzbicka,odpowiadając Mari Mari-wcześniej w komentarzach napisała ,źe tak jak w Grecji nie ma ryby po grecku,tak nie ma w Bretanii fasolki po bretońsku,nie ma też barszczu ukraiňskiego. Duży błąd-taki barszcz jest,tylko różnie gotowany. Gdzie region,tam zwyczaj;gdzie dom,tam gospodyni i inny dodatek i smak. Jedna dodaje(inna nie) np.:białą lub włoską kapustę; fasolę"Piękny Jaś" lub bób;a nawet troszkę przecieru pomidorowego czy kwaśne jabłko(które potem usuwamy z zupy). Zawsze w barszczu są: buraki,włoszczyzna,mięso lub wędzonka(jak ktoś chce wegetariański-można bez),często śmietana. przepisy.pl to promocja produktów Knorr i nie ma co się dziwić,że podają takie chemiczne przepisy-tylko ciekawe czy sami coś takiego jedzą?!? A co do nazw,to:taniec-Polka jest czeski a pierogi ruskie są faktycznie z za wschodniej granicy,tylko garaż jest dwojaki(1-ziemniaki z serem2-kasza GRYCZANA z serem). Pozdrawiam Wszystkich.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Szczęśniak

    Andrzej Szczęśniak , 05.02.2015

    Wolę "Ruskie Pierogi".....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ryj Book

    Ryj Book , 05.02.2015

    Uwielbiam barszcz nie musi być ukraiński, ukraiński ;-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Dychus

    Ewa Dychus , 05.02.2015

    pieprzony barszcz ukraiński....zbyt pikantny..

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ryszard Tomaszewski

    Ryszard Tomaszewski , 05.02.2015

    -dobry przepis dla leni!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irena Janus

    Irena Janus , 05.02.2015

    To jakieś nieporozumienie , a nie barszcz ukraiński !!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Wierzbicka

    Ewa Wierzbicka , 05.02.2015

    taka nazwa barszczu jak ryba po grecku, której nie znają Grecy lub fasolka po bretońsku, o której Bretończykom się nawet nie sniło

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbigniew Woldański

    Zbigniew Woldański , 05.02.2015

    Podobno w Rosji zakazany.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mari Mari

    Mari Mari , 05.02.2015

    TO NIEMA NIC WSPÓLNEGO Z PRAWDZIWYM BARSZCZEM UKRAIŃSKIM MÓWIĘ TO JAKO UKRAINKA !!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jadwiga Grzybowska

    Jadwiga Grzybowska , 05.02.2015

    Panie Romanie-wstyd,przecież to taka popularna zupa..

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jadwiga Grzybowska

    Jadwiga Grzybowska , 05.02.2015

    DLACZEGO UŻYWAĆ MROŻONKI-buraki są cały rok dostępne,fasola,kapusta,warzywa,ziemniaki również-do tego woda i barszcz gotowy(czy moja synowa pamięta jaki był u tesciowej?)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Skiba Kotula

    Ewa Skiba Kotula , 05.02.2015

    uwielbiam:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paweł Zegadło

    Paweł Zegadło , 05.02.2015

    ślinka leci pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Orantek

    Krystyna Orantek , 05.02.2015

    Masz racje Andrzeju sama chemia taki barszczyk mozna gotowac caly rok bo sa buraki i jarzyna i fasola

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Szwajca

    Andrzej Szwajca , 05.02.2015

    ale to sama chemia w tym przepisie !!!!!!!!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Warga

    Anna Warga , 05.02.2015

    Ale jaki dobry ja sama uwielbiam barszcz dodaje jeszcze jajko

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Frankowska

    Barbara Frankowska , 05.02.2015

    Właśnie gotuję barszczyk na jutro smacznego

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Maria Bloch

    Danuta Maria Bloch , 05.02.2015

    czemu uwazacie ze mrozona jest be?? poza sezonem mozna skorzystac z mrozonki a zamist kostki rosolowej zrobic samemu wyawr miesno warzywny

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Drabek Krzysztof

    Drabek Krzysztof , 05.02.2015

    Kocham barszcz, ale nie ukraiński, wiedzą o tym doskonale uczniowie, gdyż , kiedyś w konkursie szkolnym wystąpiło pytanie: ulubiony napój drabssona?....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Dembek

    Agnieszka Dembek , 05.02.2015

    Uwielbiam barszczyk czerwony w kazdej postaci :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lidia Oręziak

    Lidia Oręziak , 05.02.2015

    Przepyszna zupa i każda gospodyni ma swój sposób. Tak, jak z naszym bigosem.

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz ukraiński z mrożonymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz ukraiński z mrożonymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz ukraiński z mrożonymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz ukraiński z mrożonymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz ukraiński z mrożonymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz ukraiński z mrożonymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz ukraiński z mrożonymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz ukraiński z mrożonymi warzywami Barszcz ukraiński z mrożonymi warzywami

Barszcz ukraiński z mrożonymi warzywami to zupa, która przypadnie do gustu miłośnikom dań smacznych, prostych i błyskawicznych w przygotowaniu. Jak sama nazwa wskazuje, barszcz ukraiński jest specjalnością naszych sąsiadów zza wschodniej granicy. Polacy pokochali jednak tę zupę w równym stopniu jak pomidorową i ogórkową. Postanowili jednak nieco zmodyfikować oryginalny przepis i przyrządzić barszcz ukraiński po swojemu. Dziś ile kucharzy, tyle pomysłów na to popularne danie. Powstała między innymi wersja barszczu ukraińskiego dla zabieganych, dzięki której przygotować można tę zupę w pół godziny, przy pomocy kilku produktów. Jeśli chcesz mieć drugie danie z głowy, dorzuć do barszczu ukraińskiego połówkę jajka na twardo, fasolę z puszki, pokrojony w kostkę i podsmażony na patelni boczek lub mięsne klopsiki.