Barszcz ukraiński z mrożonymi warzywami
łatwe
421 osób zapisało

Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
4 sztuki
1 sztuka
1 pęczek
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę, zalej litrem wody i ugotuj do miękkości.

Krok 2
Dodaj kostkę Knorr oraz mrożone warzywa. Gotuj 10 minut. Aby zupa była bardziej sycąca, możesz dorzucić pokrojoną w kostkę kiełbasę.

Krok 3
Wywar zapraw śmietaną i dodaj barszcz Knorr. Zupę podawaj posypaną posiekanym koperkiem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Barszcz ukraiński z mrożonymi warzywami
Jak sama nazwa wskazuje, barszcz ukraiński jest specjalnością naszych sąsiadów zza wschodniej granicy. Polacy pokochali jednak tę zupę w równym stopniu jak pomidorową i ogórkową. Postanowili jednak nieco zmodyfikować oryginalną recepturę i przyrządzić barszcz ukraiński po swojemu. Tym razem proponujemy przyrządzić barszcz ukraiński z mrożonki. Przepis będzie wybawieniem w sytuacji, gdy nie udało się zrobić świeżych zakupów, a kiszki marsza grają.
Dla kogo?
Barszcz ukraiński z mrożonymi warzywami to zupa, która przypadnie do gustu miłośnikom dań smacznych, prostych i błyskawicznych w przygotowaniu. Nie zawsze trzeba spędzać w kuchni wielu godzin, by przygotować smaczny posiłek. Mieszanka do barszczu ukraińskiego to sprytny sposób na to, by zawsze mieć w zamrażarce materiał do zrobienia obiadu.
Na jaką okazję?
Dziś ilu kucharzy, tyle pomysłów na to popularne danie. Powstała między innymi wersja barszczu ukraińskiego dla zabieganych, dzięki której przygotować można tę zupę w pół godziny, przy pomocy kilku produktów. Barszcz ukraiński z mrożonki to idealne rozwiązanie, gdy wracasz po długim dniu do domu i masz ochotę na ciepły posiłek.
Czy wiesz, że?
Jeśli chcesz przygotować barszcz ukraiński z mieszanki, warzyw nie musisz wcześniej rozmrażać. Wystarczy wrzucić je do gotującego się bulionu.
Dla urozmaicenia:
Jeśli chcesz mieć drugie danie z głowy, dorzuć do barszczu ukraińskiego mrożonego połówkę jajka na twardo, fasolę z puszki, pokrojony w kostkę i podsmażony na patelni boczek lub mięsne klopsiki.