Barszcz ukraiński z mrożonymi warzywami
łatwe
424 osoby zapisały

Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
4 sztuki
1 sztuka
1 pęczek
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę, zalej litrem wody i ugotuj do miękkości.

Krok 2
Dodaj kostkę Knorr oraz mrożone warzywa. Gotuj 10 minut. Aby zupa była bardziej sycąca, możesz dorzucić pokrojoną w kostkę kiełbasę.

Krok 3
Wywar zapraw śmietaną i dodaj barszcz Knorr. Zupę podawaj posypaną posiekanym koperkiem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Barszcz ukraiński z mrożonymi warzywami
Jak sama nazwa wskazuje, barszcz ukraiński jest specjalnością naszych sąsiadów zza wschodniej granicy. Polacy pokochali jednak tę zupę w równym stopniu jak pomidorową i ogórkową. Postanowili jednak nieco zmodyfikować oryginalną recepturę i przyrządzić barszcz ukraiński po swojemu. Tym razem proponujemy przyrządzić barszcz ukraiński z mrożonki. Przepis będzie wybawieniem w sytuacji, gdy nie udało się zrobić świeżych zakupów, a kiszki marsza grają.
Dla kogo?
Barszcz ukraiński z mrożonymi warzywami to zupa, która przypadnie do gustu miłośnikom dań smacznych, prostych i błyskawicznych w przygotowaniu. Nie zawsze trzeba spędzać w kuchni wielu godzin, by przygotować smaczny posiłek. Mieszanka do barszczu ukraińskiego to sprytny sposób na to, by zawsze mieć w zamrażarce materiał do zrobienia obiadu.
Na jaką okazję?
Dziś ilu kucharzy, tyle pomysłów na to popularne danie. Powstała między innymi wersja barszczu ukraińskiego dla zabieganych, dzięki której przygotować można tę zupę w pół godziny, przy pomocy kilku produktów. Barszcz ukraiński z mrożonki to idealne rozwiązanie, gdy wracasz po długim dniu do domu i masz ochotę na ciepły posiłek.
Czy wiesz, że?
Jeśli chcesz przygotować barszcz ukraiński z mieszanki, warzyw nie musisz wcześniej rozmrażać. Wystarczy wrzucić je do gotującego się bulionu.
Dla urozmaicenia:
Jeśli chcesz mieć drugie danie z głowy, dorzuć do barszczu ukraińskiego mrożonego połówkę jajka na twardo, fasolę z puszki, pokrojony w kostkę i podsmażony na patelni boczek lub mięsne klopsiki.