
Składniki
0.5 kilograma
10 sztuk
0.25 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj wywar z żeberek z dodatkiem Delikatu Knorr.
Krok 2
Warzywa obierz, marchewkę pokrój, a selera i pora zostaw w całości.
Krok 3
Wszystkie warzywa dodaj do wywaru.
Krok 4
Gdy wszystko zmięknie, wyjmij żeberka z zupy i obierz z mięsa.
Krok 5
Warzywa, oprócz marchewek wyrzuć. Marchewkę przetrzyj przez sito i dodaj do zupy.
Krok 6
Wrzuć obrane mięso. Przypraw pieprzem oraz majerankiem. Zagotuj i podawaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej