Marchwianka kaszubska

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

10 sztuk

0.25 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj wywar z żeberek z dodatkiem Delikatu Knorr.

Krok 2

Warzywa obierz, marchewkę pokrój, a selera i pora zostaw w całości.

Krok 3

Wszystkie warzywa dodaj do wywaru.

Krok 4

Gdy wszystko zmięknie, wyjmij żeberka z zupy i obierz z mięsa.

Krok 5

Warzywa, oprócz marchewek wyrzuć. Marchewkę przetrzyj przez sito i dodaj do zupy.

Krok 6

Wrzuć obrane mięso. Przypraw pieprzem oraz majerankiem. Zagotuj i podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marchwianka kaszubska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marchwianka kaszubska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marchwianka kaszubska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marchwianka kaszubska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marchwianka kaszubska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marchwianka kaszubska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marchwianka kaszubska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej