
Składniki
0.5 kilograma
10 sztuk
0.25 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj wywar z żeberek z dodatkiem Delikatu Knorr.
Krok 2
Warzywa obierz, marchewkę pokrój, a selera i pora zostaw w całości.
Krok 3
Wszystkie warzywa dodaj do wywaru.
Krok 4
Gdy wszystko zmięknie, wyjmij żeberka z zupy i obierz z mięsa.
Krok 5
Warzywa, oprócz marchewek wyrzuć. Marchewkę przetrzyj przez sito i dodaj do zupy.
Krok 6
Wrzuć obrane mięso. Przypraw pieprzem oraz majerankiem. Zagotuj i podawaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































