Marchwianka zupa - przepis: kaszubska połyśinca | Przepisy.pl pixel

Marchwianka kaszubska

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

10 sztuk

0.25 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj wywar z żeberek z dodatkiem Delikatu Knorr.

Krok 2

Warzywa obierz, marchewkę pokrój, a selera i pora zostaw w całości.

Krok 3

Wszystkie warzywa dodaj do wywaru.

Krok 4

Gdy wszystko zmięknie, wyjmij żeberka z zupy i obierz z mięsa.

Krok 5

Warzywa, oprócz marchewek wyrzuć. Marchewkę przetrzyj przez sito i dodaj do zupy.

Krok 6

Wrzuć obrane mięso. Przypraw pieprzem oraz majerankiem. Zagotuj i podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marchwianka kaszubska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marchwianka kaszubska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marchwianka kaszubska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marchwianka kaszubska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marchwianka kaszubska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marchwianka kaszubska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marchwianka kaszubska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marchwianka kaszubska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kulki mocy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej