PRZEPISY.PL

Ryba ze szparagami

Autor: pasibrzuch
  • 45
  • 4
  • Łatwe
  • 0
1
osoba dodała do Mniamlisty

Składniki

  • sól1 szczypta
  • anyżówka1 łyżeczka
  • oliwa8 łyżek
  • sok z cytryny3 łyżki
  • estragon4 szt
  • dymka 4 szt
  • tabasco6 szt
  • filety z dorsza4 szt
  • szparagi świeże24 szt
    • Krok 1

      Szparagi obierz i gotuj przez kilka minut w posolonej wodzie. Następnie włóż je do zimnej wody, odsącz i odstaw.
    • Krok 2

      Dymkę posiekaj.
    • Krok 3

      Do rondelka wlej 6 łyżek oliwy, połowę posiekanej dymki, łyżkę posiekanego estragonu, śmietanę, sok z cytryny, anyżówkę, tabasco oraz sól. Wszystko wymieszaj.
    • Krok 4

      Filety posyp z obu stron solą oraz estragonem. Na łyżkę rozgrzanej oliwy włóż filety i smaż przez 2 minuty z każdej ze stron.
    • Krok 5

      Szparagi przełóż do garnka, wlej łyżkę wody oraz łyżkę oliwy, dodaj pozostałą dymkę i estragon i gotuj przez 2 minuty.
    • Krok 6

      Sos z oliwy i śmietany z przyprawami również gotuj przez 2 minuty ciągle mieszając.
    • Krok 7

      Szparagi ułóż obok siebie na talerzach, na nie połóż filety i wszystko polej sosem.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    167
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    118
    osób dodało do Mniamlisty
    45''
    4
    Łatwe
    10
    osób dodało do Mniamlisty
    45''
    4
    Łatwe
    307
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    2
    Łatwe