Ryba ze szparagami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba ze szparagami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżeczka

8 łyżek

3 łyżki

4 sztuki

4 sztuki

6 sztuk

4 sztuki

24 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagi obierz i gotuj przez kilka minut w posolonej wodzie. Następnie włóż je do zimnej wody, odsącz i odstaw.

Krok 2

Dymkę posiekaj.

Krok 3

Do rondelka wlej 6 łyżek oliwy, połowę posiekanej dymki, łyżkę posiekanego estragonu, śmietanę, sok z cytryny, anyżówkę, tabasco oraz sól. Wszystko wymieszaj.

Krok 4

Filety posyp z obu stron solą oraz estragonem. Na łyżkę rozgrzanej oliwy włóż filety i smaż przez 2 minuty z każdej ze stron.

Krok 5

Szparagi przełóż do garnka, wlej łyżkę wody oraz łyżkę oliwy, dodaj pozostałą dymkę i estragon i gotuj przez 2 minuty.

Krok 6

Sos z oliwy i śmietany z przyprawami również gotuj przez 2 minuty ciągle mieszając.

Krok 7

Szparagi ułóż obok siebie na talerzach, na nie połóż filety i wszystko polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej