
Składniki
1 szczypta
1 łyżeczka
8 łyżek
3 łyżki
4 sztuki
4 sztuki
6 sztuk
4 sztuki
24 sztuki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szparagi obierz i gotuj przez kilka minut w posolonej wodzie. Następnie włóż je do zimnej wody, odsącz i odstaw.
Krok 2
Dymkę posiekaj.
Krok 3
Do rondelka wlej 6 łyżek oliwy, połowę posiekanej dymki, łyżkę posiekanego estragonu, śmietanę, sok z cytryny, anyżówkę, tabasco oraz sól. Wszystko wymieszaj.
Krok 4
Filety posyp z obu stron solą oraz estragonem. Na łyżkę rozgrzanej oliwy włóż filety i smaż przez 2 minuty z każdej ze stron.
Krok 5
Szparagi przełóż do garnka, wlej łyżkę wody oraz łyżkę oliwy, dodaj pozostałą dymkę i estragon i gotuj przez 2 minuty.
Krok 6
Sos z oliwy i śmietany z przyprawami również gotuj przez 2 minuty ciągle mieszając.
Krok 7
Szparagi ułóż obok siebie na talerzach, na nie połóż filety i wszystko polej sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























