Ucha carska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ucha carska

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

2 litry

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

300 gramów

500 gramów

1 kilogram

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z wody i kostki Knorr zagotuj bulion.

Krok 2

Płotki rozgotuj w rosole i przecedź.

Krok 3

Szczupaka i sandacza po porcjuj i ugotuj w bulionie. Gotową uchę przecedź i ostudź.

Krok 4

Marchewkę i cebulę pokrój w cienkie słupki i podduś na maśle. Ziemniaki pokrój i podgotuj.

Krok 5

Porcje ryby, ziemniaki, marchewkę i cebulę włóż do ceramicznych naczyń, zalej bulionem i wstaw do piekarnika na 20 minut. Podawaj z posiekana zielenią.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ucha carska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ucha carska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ucha carska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ucha carska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ucha carska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ucha carska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ucha carska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ucha carska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Uszka z kapustą i grzybami
czas przygotowania
65 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej