Ucha carska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ucha carska

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

2 litry

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

300 gramów

500 gramów

1 kilogram

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z wody i kostki Knorr zagotuj bulion.

Krok 2

Płotki rozgotuj w rosole i przecedź.

Krok 3

Szczupaka i sandacza po porcjuj i ugotuj w bulionie. Gotową uchę przecedź i ostudź.

Krok 4

Marchewkę i cebulę pokrój w cienkie słupki i podduś na maśle. Ziemniaki pokrój i podgotuj.

Krok 5

Porcje ryby, ziemniaki, marchewkę i cebulę włóż do ceramicznych naczyń, zalej bulionem i wstaw do piekarnika na 20 minut. Podawaj z posiekana zielenią.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ucha carska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ucha carska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ucha carska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ucha carska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ucha carska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ucha carska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ucha carska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ucha carska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
16 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej