Ucha carska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ucha carska

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

2 litry

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

300 gramów

500 gramów

1 kilogram

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z wody i kostki Knorr zagotuj bulion.

Krok 2

Płotki rozgotuj w rosole i przecedź.

Krok 3

Szczupaka i sandacza po porcjuj i ugotuj w bulionie. Gotową uchę przecedź i ostudź.

Krok 4

Marchewkę i cebulę pokrój w cienkie słupki i podduś na maśle. Ziemniaki pokrój i podgotuj.

Krok 5

Porcje ryby, ziemniaki, marchewkę i cebulę włóż do ceramicznych naczyń, zalej bulionem i wstaw do piekarnika na 20 minut. Podawaj z posiekana zielenią.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ucha carska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ucha carska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ucha carska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ucha carska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ucha carska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ucha carska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ucha carska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ucha carska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szaszłyki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej