
Składniki
4 sztuki
2 sztuki
2 litry
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
300 gramów
500 gramów
1 kilogram
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z wody i kostki Knorr zagotuj bulion.
Krok 2
Płotki rozgotuj w rosole i przecedź.
Krok 3
Szczupaka i sandacza po porcjuj i ugotuj w bulionie. Gotową uchę przecedź i ostudź.
Krok 4
Marchewkę i cebulę pokrój w cienkie słupki i podduś na maśle. Ziemniaki pokrój i podgotuj.
Krok 5
Porcje ryby, ziemniaki, marchewkę i cebulę włóż do ceramicznych naczyń, zalej bulionem i wstaw do piekarnika na 20 minut. Podawaj z posiekana zielenią.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej