Składniki
1 kilogram
500 gramów
300 gramów
1 sztuka
4 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
2 litry
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z wody i kostki Knorr zagotuj bulion.
Krok 2
Płotki rozgotuj w rosole i przecedź.
Krok 3
Szczupaka i sandacza po porcjuj i ugotuj w bulionie. Gotową uchę przecedź i ostudź.
Krok 4
Marchewkę i cebulę pokrój w cienkie słupki i podduś na maśle. Ziemniaki pokrój i podgotuj.
Krok 5
Porcje ryby, ziemniaki, marchewkę i cebulę włóż do ceramicznych naczyń, zalej bulionem i wstaw do piekarnika na 20 minut. Podawaj z posiekana zielenią.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej