
Składniki
4 sztuki
2 sztuki
2 litry
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
300 gramów
500 gramów
1 kilogram
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z wody i kostki Knorr zagotuj bulion.
Krok 2
Płotki rozgotuj w rosole i przecedź.
Krok 3
Szczupaka i sandacza po porcjuj i ugotuj w bulionie. Gotową uchę przecedź i ostudź.
Krok 4
Marchewkę i cebulę pokrój w cienkie słupki i podduś na maśle. Ziemniaki pokrój i podgotuj.
Krok 5
Porcje ryby, ziemniaki, marchewkę i cebulę włóż do ceramicznych naczyń, zalej bulionem i wstaw do piekarnika na 20 minut. Podawaj z posiekana zielenią.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej