
Składniki
4 sztuki
null szczypt
100 mililitrów
200 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gruszki umyj i obierz ze skórki. Następnie pokrój je na drobne, równe kawałki i gotuj w garnku z wodą. Do wody nie dodawaj soli, a gruszki włóż dopiero po zagotowaniu wody.
Krok 2
Dodaj serek topiony i śmietanę.
Krok 3
Przyprawę w minikostkach Pietruszka Knorr skrusz do zupy,wymieszaj i dopraw cukrem do smaku. Zupy nie możesz doprowadzić do wrzenia, bo się zwarzy. Rada: Śmietanę możesz zamienić na jogurt naturalny, ale wtedy zupa będzie bardziej kwaśna.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej





























