Zupa z gruszki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z gruszki

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

null szczypt

100 mililitrów

200 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gruszki umyj i obierz ze skórki. Następnie pokrój je na drobne, równe kawałki i gotuj w garnku z wodą. Do wody nie dodawaj soli, a gruszki włóż dopiero po zagotowaniu wody.

Krok 2

Dodaj serek topiony i śmietanę.

Krok 3

Przyprawę w minikostkach Pietruszka Knorr skrusz do zupy,wymieszaj i dopraw cukrem do smaku. Zupy nie możesz doprowadzić do wrzenia, bo się zwarzy. Rada: Śmietanę możesz zamienić na jogurt naturalny, ale wtedy zupa będzie bardziej kwaśna.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z gruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z gruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z gruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z gruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z gruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z gruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z gruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z gruszki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej