
Składniki
4 sztuki
null szczypt
100 mililitrów
200 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gruszki umyj i obierz ze skórki. Następnie pokrój je na drobne, równe kawałki i gotuj w garnku z wodą. Do wody nie dodawaj soli, a gruszki włóż dopiero po zagotowaniu wody.
Krok 2
Dodaj serek topiony i śmietanę.
Krok 3
Przyprawę w minikostkach Pietruszka Knorr skrusz do zupy,wymieszaj i dopraw cukrem do smaku. Zupy nie możesz doprowadzić do wrzenia, bo się zwarzy. Rada: Śmietanę możesz zamienić na jogurt naturalny, ale wtedy zupa będzie bardziej kwaśna.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej