Zupa z gruszki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z gruszki

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

null szczypt

100 mililitrów

200 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gruszki umyj i obierz ze skórki. Następnie pokrój je na drobne, równe kawałki i gotuj w garnku z wodą. Do wody nie dodawaj soli, a gruszki włóż dopiero po zagotowaniu wody.

Krok 2

Dodaj serek topiony i śmietanę.

Krok 3

Przyprawę w minikostkach Pietruszka Knorr skrusz do zupy,wymieszaj i dopraw cukrem do smaku. Zupy nie możesz doprowadzić do wrzenia, bo się zwarzy. Rada: Śmietanę możesz zamienić na jogurt naturalny, ale wtedy zupa będzie bardziej kwaśna.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z gruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z gruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z gruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z gruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z gruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z gruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z gruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z gruszki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Aperol Spritz – przepis
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej