Zupa z gruszki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z gruszki

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

null szczypt

100 mililitrów

200 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gruszki umyj i obierz ze skórki. Następnie pokrój je na drobne, równe kawałki i gotuj w garnku z wodą. Do wody nie dodawaj soli, a gruszki włóż dopiero po zagotowaniu wody.

Krok 2

Dodaj serek topiony i śmietanę.

Krok 3

Przyprawę w minikostkach Pietruszka Knorr skrusz do zupy,wymieszaj i dopraw cukrem do smaku. Zupy nie możesz doprowadzić do wrzenia, bo się zwarzy. Rada: Śmietanę możesz zamienić na jogurt naturalny, ale wtedy zupa będzie bardziej kwaśna.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z gruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z gruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z gruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z gruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z gruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z gruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z gruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z gruszki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa z zielonego groszku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej