Krem orzechowy z wiśniówką

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 szczypta

0.5 szklanki

1 szczypta

100 gramów

1 sztuka

800 gramów

1 szklanka

1 szklanka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Orzechy podziel na mniejsze części, cebulę posiekaj.

Krok 1

Orzechy podduś na maśle*, a następnie dodaj cebulę i bulion.

Krok 1

Wywar dokładnie zmiksuj.

Krok 1

Śmietanę wymieszaj z żółtkami i dodaj do zupy. Dopraw solą i pieprzem. Udekoruj wiśniówką. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej