Krem orzechowy z wiśniówką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem orzechowy z wiśniówką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

100 gramów

800 gramów

4 sztuki

1 szklanka

0.5 szklanki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Orzechy podziel na mniejsze części, cebulę posiekaj.

Krok 2

Orzechy podduś na maśle*, a następnie dodaj cebulę i bulion.

Krok 3

Wywar dokładnie zmiksuj.

Krok 4

Śmietanę wymieszaj z żółtkami i dodaj do zupy. Dopraw solą i pieprzem. Udekoruj wiśniówką. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem orzechowy z wiśniówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem orzechowy z wiśniówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem orzechowy z wiśniówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem orzechowy z wiśniówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem orzechowy z wiśniówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem orzechowy z wiśniówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem orzechowy z wiśniówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem orzechowy z wiśniówką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Spaghetti bolognese
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej