Krem orzechowy z wiśniówką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem orzechowy z wiśniówką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

100 gramów

800 gramów

4 sztuki

1 szklanka

0.5 szklanki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Orzechy podziel na mniejsze części, cebulę posiekaj.

Krok 2

Orzechy podduś na maśle*, a następnie dodaj cebulę i bulion.

Krok 3

Wywar dokładnie zmiksuj.

Krok 4

Śmietanę wymieszaj z żółtkami i dodaj do zupy. Dopraw solą i pieprzem. Udekoruj wiśniówką. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem orzechowy z wiśniówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem orzechowy z wiśniówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem orzechowy z wiśniówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem orzechowy z wiśniówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem orzechowy z wiśniówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem orzechowy z wiśniówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem orzechowy z wiśniówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem orzechowy z wiśniówką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Mięso na burgery
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej