Zupa z dwóch czekolad z bakaliami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z dwóch czekolad z bakaliami

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
22 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Deser dla tych, którzy są strasznie chudzi i bardzo, bardzo pragną utyć. Kuracja moją zupą czekoladową przynosi zdumiewające efekty!

Krok 2

Orzechy i migdały wymieszaj z cukrem waniliowym i podsmaż na maśle. Do ciemnej czekolady dodaj śmietankę, wymieszaj i zmiksuj z lodami czekoladowymi. Białą czekoladę zmiksuj z lodami śmietankowymi. Wlej na talerz warstwę kremu ciemnego, a na wierzchu rozlej krem jasny. Posyp orzechami i migdałami, podawaj od razu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z dwóch czekolad z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z dwóch czekolad z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z dwóch czekolad z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z dwóch czekolad z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z dwóch czekolad z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z dwóch czekolad z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z dwóch czekolad z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z dwóch czekolad z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Tagliatelle z salami
czas przygotowania
14 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej