Zupa z dwóch czekolad z bakaliami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z dwóch czekolad z bakaliami

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
22 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Deser dla tych, którzy są strasznie chudzi i bardzo, bardzo pragną utyć. Kuracja moją zupą czekoladową przynosi zdumiewające efekty!

Krok 2

Orzechy i migdały wymieszaj z cukrem waniliowym i podsmaż na maśle. Do ciemnej czekolady dodaj śmietankę, wymieszaj i zmiksuj z lodami czekoladowymi. Białą czekoladę zmiksuj z lodami śmietankowymi. Wlej na talerz warstwę kremu ciemnego, a na wierzchu rozlej krem jasny. Posyp orzechami i migdałami, podawaj od razu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z dwóch czekolad z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z dwóch czekolad z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z dwóch czekolad z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z dwóch czekolad z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z dwóch czekolad z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z dwóch czekolad z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z dwóch czekolad z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z dwóch czekolad z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Chili con carne
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej