Zupa z dwóch czekolad z bakaliami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z dwóch czekolad z bakaliami

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
22 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Deser dla tych, którzy są strasznie chudzi i bardzo, bardzo pragną utyć. Kuracja moją zupą czekoladową przynosi zdumiewające efekty!

Krok 2

Orzechy i migdały wymieszaj z cukrem waniliowym i podsmaż na maśle. Do ciemnej czekolady dodaj śmietankę, wymieszaj i zmiksuj z lodami czekoladowymi. Białą czekoladę zmiksuj z lodami śmietankowymi. Wlej na talerz warstwę kremu ciemnego, a na wierzchu rozlej krem jasny. Posyp orzechami i migdałami, podawaj od razu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z dwóch czekolad z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z dwóch czekolad z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z dwóch czekolad z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z dwóch czekolad z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z dwóch czekolad z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z dwóch czekolad z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z dwóch czekolad z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z dwóch czekolad z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej