
Składniki
1 szczypta
0.5 szklanki
1 szczypta
2 litry
1 pęczek
1 sztuka
300 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szczupaka pozbaw ości. Zmiel mięso w maszynce. Koperek posiekaj.
Krok 2
Białko ubij na sztywną pianę i bardzo szybko wymieszaj.
Krok 3
Dodaj mięso szczupaka i śmietanę i mieszaj. Dodaj koperek i ogony raków. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
Formuj łyżką owalne kluseczki i zagotuj w lekko osolonym bulionie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej