
Składniki
1 szczypta
0.5 szklanki
1 szczypta
2 litry
1 pęczek
1 sztuka
300 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szczupaka pozbaw ości. Zmiel mięso w maszynce. Koperek posiekaj.
Krok 2
Białko ubij na sztywną pianę i bardzo szybko wymieszaj.
Krok 3
Dodaj mięso szczupaka i śmietanę i mieszaj. Dodaj koperek i ogony raków. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
Formuj łyżką owalne kluseczki i zagotuj w lekko osolonym bulionie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej