Bulion z kluseczkami ze szczupaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bulion z kluseczkami ze szczupaka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

0.5 szklanki

1 szczypta

2 litry

1 pęczek

1 sztuka

300 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szczupaka pozbaw ości. Zmiel mięso w maszynce. Koperek posiekaj.

Krok 2

Białko ubij na sztywną pianę i bardzo szybko wymieszaj.

Krok 3

Dodaj mięso szczupaka i śmietanę i mieszaj. Dodaj koperek i ogony raków. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Formuj łyżką owalne kluseczki i zagotuj w lekko osolonym bulionie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bulion z kluseczkami ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bulion z kluseczkami ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bulion z kluseczkami ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bulion z kluseczkami ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bulion z kluseczkami ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bulion z kluseczkami ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bulion z kluseczkami ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bulion z kluseczkami ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej