Bulion z kluseczkami ze szczupaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bulion z kluseczkami ze szczupaka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

0.5 szklanki

1 szczypta

2 litry

1 pęczek

1 sztuka

300 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szczupaka pozbaw ości. Zmiel mięso w maszynce. Koperek posiekaj.

Krok 2

Białko ubij na sztywną pianę i bardzo szybko wymieszaj.

Krok 3

Dodaj mięso szczupaka i śmietanę i mieszaj. Dodaj koperek i ogony raków. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Formuj łyżką owalne kluseczki i zagotuj w lekko osolonym bulionie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bulion z kluseczkami ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bulion z kluseczkami ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bulion z kluseczkami ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bulion z kluseczkami ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bulion z kluseczkami ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bulion z kluseczkami ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bulion z kluseczkami ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bulion z kluseczkami ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej