Bulion z kluseczkami ze szczupaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bulion z kluseczkami ze szczupaka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

0.5 szklanki

1 szczypta

2 litry

1 pęczek

1 sztuka

300 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szczupaka pozbaw ości. Zmiel mięso w maszynce. Koperek posiekaj.

Krok 2

Białko ubij na sztywną pianę i bardzo szybko wymieszaj.

Krok 3

Dodaj mięso szczupaka i śmietanę i mieszaj. Dodaj koperek i ogony raków. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Formuj łyżką owalne kluseczki i zagotuj w lekko osolonym bulionie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bulion z kluseczkami ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bulion z kluseczkami ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bulion z kluseczkami ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bulion z kluseczkami ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bulion z kluseczkami ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bulion z kluseczkami ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bulion z kluseczkami ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bulion z kluseczkami ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej