Bulion z kluseczkami ze szczupaka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

53

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

0.5 szklanki

1 szczypta

2 litry

1 pęczek

1 sztuka

300 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szczupaka pozbaw ości. Zmiel mięso w maszynce. Koperek posiekaj.

Krok 2

Białko ubij na sztywną pianę i bardzo szybko wymieszaj.

Krok 3

Dodaj mięso szczupaka i śmietanę i mieszaj. Dodaj koperek i ogony raków. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Formuj łyżką owalne kluseczki i zagotuj w lekko osolonym bulionie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bulion z kluseczkami ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bulion z kluseczkami ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bulion z kluseczkami ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bulion z kluseczkami ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bulion z kluseczkami ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bulion z kluseczkami ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bulion z kluseczkami ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej