Zupa z chilli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z chilli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

499 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

218 osób wydrukowało

Pobierz pdf

619 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

1 litr

1 łyżka

1 łyżka

1 pęczek

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

1 opakowanie

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku zagotuj litr wody z bulionetką Knorr.

Zupa z chilli - Krok 1

Krok 2

Cebulę posiekaj, trawę cytrynową bardzo drobno pokrój, posiekaj chili i zmiażdż czosnek.

Zupa z chilli - Krok 2

Krok 3

Do bulionu wsyp cebulę, trawę cytrynową, listki i sok z limonki, czosnek i chilli. Gotuj przez 20 minut.

Zupa z chilli - Krok 3

Krok 4

Dodaj sos rybny, cukier i wymieszaj.

Zupa z chilli - Krok 4

Krok 5

Makaron sparz, a następnie włóż go do dużej miski i zalej zupą. Posyp posiekaną kolendrą.

Zupa z chilli - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z chilli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej