
Składniki
1 sztuka
3 sztuki
1 litr
1 łyżka
1 łyżka
1 pęczek
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżka
2 sztuki
1 opakowanie
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku zagotuj litr wody z bulionetką Knorr.

Krok 2
Cebulę posiekaj, trawę cytrynową bardzo drobno pokrój, posiekaj chili i zmiażdż czosnek.

Krok 3
Do bulionu wsyp cebulę, trawę cytrynową, listki i sok z limonki, czosnek i chilli. Gotuj przez 20 minut.

Krok 4
Dodaj sos rybny, cukier i wymieszaj.

Krok 5
Makaron sparz, a następnie włóż go do dużej miski i zalej zupą. Posyp posiekaną kolendrą.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej