Zupa z chilli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z chilli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

21

heart
522 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

226 osób wydrukowało

Pobierz pdf

660 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

1 litr

1 łyżka

1 łyżka

1 pęczek

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

1 opakowanie

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku zagotuj litr wody z bulionetką Knorr.

Zupa z chilli - Krok 1

Krok 2

Cebulę posiekaj, trawę cytrynową bardzo drobno pokrój, posiekaj chili i zmiażdż czosnek.

Zupa z chilli - Krok 2

Krok 3

Do bulionu wsyp cebulę, trawę cytrynową, listki i sok z limonki, czosnek i chilli. Gotuj przez 20 minut.

Zupa z chilli - Krok 3

Krok 4

Dodaj sos rybny, cukier i wymieszaj.

Zupa z chilli - Krok 4

Krok 5

Makaron sparz, a następnie włóż go do dużej miski i zalej zupą. Posyp posiekaną kolendrą.

Zupa z chilli - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z chilli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa z chilliZupa z chilli

W garnku zagotuj litr wody z bulionetką Knorr.