Zupa z chilli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z chilli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

21

heart
526 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

228 osób wydrukowało

Pobierz pdf

663 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

1 litr

1 łyżka

1 łyżka

1 pęczek

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

1 opakowanie

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku zagotuj litr wody z bulionetką Knorr.

Zupa z chilli - Krok 1

Krok 2

Cebulę posiekaj, trawę cytrynową bardzo drobno pokrój, posiekaj chili i zmiażdż czosnek.

Zupa z chilli - Krok 2

Krok 3

Do bulionu wsyp cebulę, trawę cytrynową, listki i sok z limonki, czosnek i chilli. Gotuj przez 20 minut.

Zupa z chilli - Krok 3

Krok 4

Dodaj sos rybny, cukier i wymieszaj.

Zupa z chilli - Krok 4

Krok 5

Makaron sparz, a następnie włóż go do dużej miski i zalej zupą. Posyp posiekaną kolendrą.

Zupa z chilli - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z chilli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa serowo - porowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa z chilliZupa z chilli

W garnku zagotuj litr wody z bulionetką Knorr.