Truflowy krem z selera przepis – Zobacz na przepisy.pl

Truflowy krem z selera

Autor: Muffinka Muffinka

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

50 gramów

750 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj cebulę i skarmelizuj lekko skarmelizuj (bez tłuszczu).

Krok 2

Dodaj pokrojonego na niewielkie kawałki selera, ziemniaki oraz kostkę rosołową. Zalej wodą i gotuj do miękkości warzyw.

Krok 3

Zmiksuj blenderem i podawaj z ugotowanym wcześniej makaronem oraz kilkoma kroplami oliwy truflowej. Uwaga! Oliwa truflowa jest bardzo aromatyczna. Nie dodawaj jej za dużo.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Truflowy krem z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Truflowy krem z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Truflowy krem z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Truflowy krem z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Truflowy krem z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Truflowy krem z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Truflowy krem z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Warzywa po chińsku
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej