
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
750 mililitrów
1 łyżeczka
50 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj cebulę i skarmelizuj lekko skarmelizuj (bez tłuszczu).
Krok 2
Dodaj pokrojonego na niewielkie kawałki selera, ziemniaki oraz kostkę rosołową. Zalej wodą i gotuj do miękkości warzyw.
Krok 3
Zmiksuj blenderem i podawaj z ugotowanym wcześniej makaronem oraz kilkoma kroplami oliwy truflowej. Uwaga! Oliwa truflowa jest bardzo aromatyczna. Nie dodawaj jej za dużo.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej