Warzywa po chińsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

31

109 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

231 osób wydrukowało

Pobierz pdf

540 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

0

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa gotuj przez 1 minutę. Po gotowaniu odcedź z wody.

Warzywa po chińsku  - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozpuść tłuszcz i podsmaż chwilę posiekany czosnek i imbir.

Warzywa po chińsku  - Krok 2

Krok 3

Po chwili dodaj warzywa i smaż, aż wszystko będzie lekko rumiane.

Warzywa po chińsku  - Krok 3

Krok 4

Teraz dodaj sos sojowy i zawartość opakowania sos do warzyw Knorr.

Warzywa po chińsku  - Krok 4

Krok 5

Wszystko dokładnie wymieszaj i smaż ok. 2 minuty. Podawaj natychmiast po przygotowaniu, z ryżem. Aby nadać potrawie jeszcze bardziej chińskiego aromatu, możesz skropić ją olejem sezamowym.

Warzywa po chińsku  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Sos do warzyw na ciepło do mieszanki warzyw ziołowo-maślany Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Sos do warzyw na ciepło do mieszanki warzyw ziołowo-maślany Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Warzywa po chińsku Warzywa po chińsku

Pełna aromatów orientalna kuchnia zainspirowała nas do stworzenia tego błyskawicznego dania. Warzywa po chińsku są bardzo proste do przygotowania. Wystarczy podgotować mieszankę warzywną – powinna być w niej m.in. marchew, cebula, papryka, groszek i brokuły. Następnie warzywa dusi się na patelni, razem z podsmażonym czosnkiem i imbirem, aby smaki się przeniknęły. Dorzucić można do nich również pędy bambusa lub kiełki fasoli mung. W kuchni azjatyckiej smak zyskuje się dzięki dodaniu kilku kropel sosu sojowego. Orientalny charakter dania podkreślą również olej sezamowy i specjalna mieszanka przypraw. Tak przygotowane warzywa po chińsku podawaj z ryżem lub makaronem z mąki ryżowej. zwiniętego w charakterystyczne spiralki. Jeśli potrafisz, danie to możesz zjeść pałeczkami, jak na azjatycką kuchnię przystało. Smacznego!