
Składniki
450 gramów
1 opakowanie
2 łyżki
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa gotuj przez 1 minutę. Po gotowaniu odcedź z wody.
Krok 2
Na patelni rozpuść tłuszcz i podsmaż chwilę posiekany czosnek i imbir.
Krok 3
Po chwili dodaj warzywa i smaż, aż wszystko będzie lekko rumiane.
Krok 4
Teraz dodaj sos sojowy i zawartość opakowania sos do warzyw Knorr.
Krok 5
Wszystko dokładnie wymieszaj i smaż ok. 2 minuty. Podawaj natychmiast po przygotowaniu, z ryżem. Aby nadać potrawie jeszcze bardziej chińskiego aromatu, możesz skropić ją olejem sezamowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Naturalnie Smaczne Do kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Warzywa po chińsku
Pełna aromatów orientalna kuchnia zainspirowała nas do stworzenia tego błyskawicznego dania. Warzywa po chińsku są bardzo proste do przygotowania. Wystarczy podgotować mieszankę warzywną – powinna być w niej m.in. marchew, cebula, papryka, groszek i brokuły. Następnie warzywa dusi się na patelni, razem z podsmażonym czosnkiem i imbirem, aby smaki się przeniknęły. Dorzucić można do nich również pędy bambusa lub kiełki fasoli mung. W kuchni azjatyckiej smak zyskuje się dzięki dodaniu kilku kropel sosu sojowego. Orientalny charakter dania podkreślą również olej sezamowy i specjalna mieszanka przypraw. Tak przygotowane warzywa po chińsku podawaj z ryżem lub makaronem z mąki ryżowej. zwiniętego w charakterystyczne spiralki. Jeśli potrafisz, danie to możesz zjeść pałeczkami, jak na azjatycką kuchnię przystało. Smacznego!