Składniki
450 gramów
1 opakowanie
2 łyżki
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa gotuj przez 1 minutę. Po gotowaniu odcedź z wody.
Krok 2
Na patelni rozpuść tłuszcz i podsmaż chwilę posiekany czosnek i imbir.
Krok 3
Po chwili dodaj warzywa i smaż, aż wszystko będzie lekko rumiane.
Krok 4
Teraz dodaj sos sojowy i zawartość opakowania sos do warzyw Knorr.
Krok 5
Wszystko dokładnie wymieszaj i smaż ok. 2 minuty. Podawaj natychmiast po przygotowaniu, z ryżem. Aby nadać potrawie jeszcze bardziej chińskiego aromatu, możesz skropić ją olejem sezamowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Kurczak w Sosie Śmietanowym
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Warzywa po chińsku
Szukasz pomysłu na smaczny obiad w orientalnym stylu? Przychodzimy z recepturą na warzywa po chińsku. Pełna aromatów orientalna kuchnia zainspirowała nas do stworzenia tego błyskawicznego dania, które zachwyca smakiem. Nie czekaj i już teraz zobacz warzywa po chińsku przepis. Smacznego!
Dla kogo?
Dla każdego fana szybkich i prostych receptur. Wystarczy podgotować mieszankę warzywną – powinna być w niej m.in. marchew, cebula, papryka, groszek i brokuły. Następnie warzywa dusi się na patelni, razem z podsmażonym czosnkiem i imbirem, aby smaki się przeniknęły. Dorzucić można do nich również pędy bambusa lub kiełki fasoli mung.
Na jaką okazję?
Przepis na warzywa po chińsku sprawdzi się w zabieganym dniu, gdy nie będziesz mieć czasu na długie gotowanie. A może szykujesz się na wizytę gości? Przygotuj dla nich orientalną ucztę i zaserwuj warzywa smażone po chińsku. Pycha!
Czy wiesz, że?
W kuchni azjatyckiej smak zyskuje się dzięki dodaniu kilku kropel sosu sojowego. Orientalny charakter dania podkreślą również olej sezamowy i specjalna mieszanka przypraw. Wybierz ulubione dodatki, które sprawią, że mieszanka warzyw po chińsku nie będzie miała sobie równych.
Dla urozmaicenia:
Tak przygotowane warzywa po chińsku podawaj z ryżem lub makaronem z mąki ryżowej zwiniętym w charakterystyczne spiralki. Jeśli potrafisz, danie to możesz zjeść pałeczkami, jak na azjatycką kuchnię przystało. Koniecznie daj nam znać w komentarzu, czy warzywa chińskie przepis przypadł Ci do gustu. Smacznego!