Warzywa na patelnię z kiełbasą: przepis w plastrach | Przepisy.pl pixel

Smażone warzywa z kiełbasą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

656 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

147 osób wydrukowało

Pobierz pdf

262 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

450 gramów

1 opakowanie

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa gotuj przez 1 minutę.

Smażone warzywa z kiełbasą  - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozpuść tłuszcz i podsmaż chwilę posiekany czosnek oraz kiełbasę pokrojoną w plastry.

Smażone warzywa z kiełbasą  - Krok 2

Krok 3

Po chwili dodaj paprykę, warzywa, Przyprawę Knorr i smaż wszystko przez 1 minutę.

Smażone warzywa z kiełbasą  - Krok 3

Krok 4

Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj ok. 2 minuty. Podawaj z ziemniakami.

Smażone warzywa z kiełbasą  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone warzywa z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone warzywa z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone warzywa z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone warzywa z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone warzywa z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone warzywa z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone warzywa z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone warzywa z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Smażone warzywa z kiełbasą Smażone warzywa z kiełbasą

Smażone warzywa z kiełbasą to prawdziwie jesienne danie – kolorowe, aromatyczne i rozgrzewające. Przygotowuje się je bardzo szybko i nie wymaga ono specjalnych umiejętności kulinarnych. Zasmakuje natomiast każdemu. Wystarczy mieć pod ręką mieszankę warzyw na patelnię oraz kiełbasę. Oczywiście danie to przygotować można również ze świeżych warzyw, te jednak wymagałyby obierania i krojenia. Gdy nie masz na to czasu, gotowa mieszanka jest idealnym rozwiązaniem. Kiełbasę oraz warzywa można smażyć na margarynie lub oleju. Podczas przygotowywania dania z kuchni będzie się wydobywał wspaniały zapach, który z pewnością przyciągnie do niej domowników. Aby podkreślić smak dania, wystarczy dodać sos ziołowo-maślany do warzyw na ciepło Knorr, paprykę w proszku oraz ulubione przyprawy. Potrawę możesz jeść tak jak leczo, z chlebem lub grzankami, albo jak dania chińskie – ryżem.