Warzywa na patelnię z kiełbasą: przepis w plastrach | Przepisy.pl pixel

Smażone warzywa z kiełbasą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
660 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

152 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

278 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

1 opakowanie

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa gotuj przez 1 minutę.

Smażone warzywa z kiełbasą  - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozpuść tłuszcz i podsmaż chwilę posiekany czosnek oraz kiełbasę pokrojoną w plastry.

Smażone warzywa z kiełbasą  - Krok 2

Krok 3

Po chwili dodaj paprykę, warzywa, Przyprawę Knorr i smaż wszystko przez 1 minutę.

Smażone warzywa z kiełbasą  - Krok 3

Krok 4

Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj ok. 2 minuty. Podawaj z ziemniakami.

Smażone warzywa z kiełbasą  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone warzywa z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone warzywa z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone warzywa z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone warzywa z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone warzywa z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone warzywa z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone warzywa z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone warzywa z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pstrąg z patelni
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Smażone warzywa z kiełbasą Smażone warzywa z kiełbasą

Smażone warzywa z kiełbasą to prawdziwie jesienne danie – kolorowe, aromatyczne i rozgrzewające. Przygotowuje się je bardzo szybko i nie wymaga ono specjalnych umiejętności kulinarnych. Zasmakuje natomiast każdemu. Wystarczy mieć pod ręką mieszankę warzyw na patelnię oraz kiełbasę. Oczywiście danie to przygotować można również ze świeżych warzyw, te jednak wymagałyby obierania i krojenia. Gdy nie masz na to czasu, gotowa mieszanka jest idealnym rozwiązaniem. Kiełbasę oraz warzywa można smażyć na margarynie lub oleju. Podczas przygotowywania dania z kuchni będzie się wydobywał wspaniały zapach, który z pewnością przyciągnie do niej domowników. Aby podkreślić smak dania, wystarczy dodać sos ziołowo-maślany do warzyw na ciepło Knorr, paprykę w proszku oraz ulubione przyprawy. Potrawę możesz jeść tak jak leczo, z chlebem lub grzankami, albo jak dania chińskie – ryżem.