Warzywa na patelnię z kiełbasą: przepis w plastrach | Przepisy.pl pixel

Smażone warzywa z kiełbasą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
660 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

152 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

279 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

1 opakowanie

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa gotuj przez 1 minutę.

Smażone warzywa z kiełbasą  - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozpuść tłuszcz i podsmaż chwilę posiekany czosnek oraz kiełbasę pokrojoną w plastry.

Smażone warzywa z kiełbasą  - Krok 2

Krok 3

Po chwili dodaj paprykę, warzywa, Przyprawę Knorr i smaż wszystko przez 1 minutę.

Smażone warzywa z kiełbasą  - Krok 3

Krok 4

Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj ok. 2 minuty. Podawaj z ziemniakami.

Smażone warzywa z kiełbasą  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone warzywa z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone warzywa z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone warzywa z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone warzywa z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone warzywa z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone warzywa z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone warzywa z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone warzywa z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Smażone warzywa z kiełbasą Smażone warzywa z kiełbasą

Smażone warzywa z kiełbasą to prawdziwie jesienne danie – kolorowe, aromatyczne i rozgrzewające. Przygotowuje się je bardzo szybko i nie wymaga ono specjalnych umiejętności kulinarnych. Zasmakuje natomiast każdemu. Wystarczy mieć pod ręką mieszankę warzyw na patelnię oraz kiełbasę. Oczywiście danie to przygotować można również ze świeżych warzyw, te jednak wymagałyby obierania i krojenia. Gdy nie masz na to czasu, gotowa mieszanka jest idealnym rozwiązaniem. Kiełbasę oraz warzywa można smażyć na margarynie lub oleju. Podczas przygotowywania dania z kuchni będzie się wydobywał wspaniały zapach, który z pewnością przyciągnie do niej domowników. Aby podkreślić smak dania, wystarczy dodać sos ziołowo-maślany do warzyw na ciepło Knorr, paprykę w proszku oraz ulubione przyprawy. Potrawę możesz jeść tak jak leczo, z chlebem lub grzankami, albo jak dania chińskie – ryżem.