Frytowane kostki ryby przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Frytowane kostki ryby

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

750 gramów

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżki

0.25 łyżki

2 łyżki

4 łyżki

1.5 łyżki

2 łyżki

0.25 łyżki

2 sztuki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę pokrój na kostkę o boku ok. 2 cm i posyp przyprawą Knorr.

Krok 2

Do miski wrzuć mąkę, żółtka z jajek, proszek do pieczenia, sos sojowy jasny, 2 łyżki sherry, 1,5 łyżki przyprawy chińskiej oraz łyżkę wody. Dobrze wymieszaj, aby powstało jednolite ciasto.

Krok 3

Rybę zanurzaj w cieście i smaż na złoto na gorącym oleju, po czym odsącz ją. Kawałki ryby ułóż na ryżu i polej sosem.

Krok 4

Czosnek posiekaj i dodaj do miodu, pozostałych 2 łyżek sherry, sosu sojowego i oleju sezamowego. Sos dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Frytowane kostki ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Frytowane kostki ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Frytowane kostki ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Frytowane kostki ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Frytowane kostki ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Frytowane kostki ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Frytowane kostki ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Frytowane kostki ryby - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka Caprese
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej