
Składniki
750 gramów
1 łyżka
1 sztuka
2 łyżki
0.25 łyżki
2 łyżki
4 łyżki
1.5 łyżki
2 łyżki
0.25 łyżki
2 sztuki
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę pokrój na kostkę o boku ok. 2 cm i posyp przyprawą Knorr.
Krok 2
Do miski wrzuć mąkę, żółtka z jajek, proszek do pieczenia, sos sojowy jasny, 2 łyżki sherry, 1,5 łyżki przyprawy chińskiej oraz łyżkę wody. Dobrze wymieszaj, aby powstało jednolite ciasto.
Krok 3
Rybę zanurzaj w cieście i smaż na złoto na gorącym oleju, po czym odsącz ją. Kawałki ryby ułóż na ryżu i polej sosem.
Krok 4
Czosnek posiekaj i dodaj do miodu, pozostałych 2 łyżek sherry, sosu sojowego i oleju sezamowego. Sos dokładnie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej