Frytowane kostki ryby przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Frytowane kostki ryby

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

750 gramów

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżki

0.25 łyżki

2 łyżki

4 łyżki

1.5 łyżki

2 łyżki

0.25 łyżki

2 sztuki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę pokrój na kostkę o boku ok. 2 cm i posyp przyprawą Knorr.

Krok 2

Do miski wrzuć mąkę, żółtka z jajek, proszek do pieczenia, sos sojowy jasny, 2 łyżki sherry, 1,5 łyżki przyprawy chińskiej oraz łyżkę wody. Dobrze wymieszaj, aby powstało jednolite ciasto.

Krok 3

Rybę zanurzaj w cieście i smaż na złoto na gorącym oleju, po czym odsącz ją. Kawałki ryby ułóż na ryżu i polej sosem.

Krok 4

Czosnek posiekaj i dodaj do miodu, pozostałych 2 łyżek sherry, sosu sojowego i oleju sezamowego. Sos dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Frytowane kostki ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Frytowane kostki ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Frytowane kostki ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Frytowane kostki ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Frytowane kostki ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Frytowane kostki ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Frytowane kostki ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Frytowane kostki ryby - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej