Frytowane kostki ryby

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

750 gramów

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżki

0.25 łyżki

2 łyżki

4 łyżki

1.5 łyżki

2 łyżki

0.25 łyżki

2 sztuki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę pokrój na kostkę o boku ok. 2 cm i posyp przyprawą Knorr.

Krok 2

Do miski wrzuć mąkę, żółtka z jajek, proszek do pieczenia, sos sojowy jasny, 2 łyżki sherry, 1,5 łyżki przyprawy chińskiej oraz łyżkę wody. Dobrze wymieszaj, aby powstało jednolite ciasto.

Krok 3

Rybę zanurzaj w cieście i smaż na złoto na gorącym oleju, po czym odsącz ją. Kawałki ryby ułóż na ryżu i polej sosem.

Krok 4

Czosnek posiekaj i dodaj do miodu, pozostałych 2 łyżek sherry, sosu sojowego i oleju sezamowego. Sos dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Frytowane kostki ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Frytowane kostki ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Frytowane kostki ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Frytowane kostki ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Frytowane kostki ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Frytowane kostki ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Frytowane kostki ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej