
Składniki
1.5 litra
1 sztuka
null
null
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
null
1 łyżeczka
2 sztuki
1 sztuka
2 szklanki
1 opakowanie
1 opakowanie
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj masę na kuleczki. Łopatkę umyj i zmiel. Dodaj starty czosnek, bułkę tartą, jajko, przyprawy i dobrze wyrób.
Krok 2
Następnie odstaw farsz na 3 godziny do lodówki.
Krok 3
Papryczkę i cebulę pokrój w kostkę i podduś na oleju rozgrzanym na patelni.
Krok 4
Cukinie pokrój w plasterki. Wyłóż na patelnię, dodaj jedną szklankę bulionu Knorr i duś przez 10 minut.
Krok 5
W oddzielnym rondlu zagotuj 1,5 litra wody z resztą rosołu Knorr. Dodaj pomidory z puszki, kukurydzę i całą zawartość patelni. Dopraw pieprzem, solą i oregano. Duś 20 minut.
Krok 6
W międzyczasie wyjmij mięso z lodówki, uformuj kuleczki i wrzuć do gotującej się zupy. Gotuj kolejne 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej