Zupa z mięsnymi kuleczkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z mięsnymi kuleczkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

1 sztuka

null

null

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

null

1 łyżeczka

2 sztuki

1 sztuka

2 szklanki

1 opakowanie

1 opakowanie

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj masę na kuleczki. Łopatkę umyj i zmiel. Dodaj starty czosnek, bułkę tartą, jajko, przyprawy i dobrze wyrób.

Krok 2

Następnie odstaw farsz na 3 godziny do lodówki.

Krok 3

Papryczkę i cebulę pokrój w kostkę i podduś na oleju rozgrzanym na patelni.

Krok 4

Cukinie pokrój w plasterki. Wyłóż na patelnię, dodaj jedną szklankę bulionu Knorr i duś przez 10 minut.

Krok 5

W oddzielnym rondlu zagotuj 1,5 litra wody z resztą rosołu Knorr. Dodaj pomidory z puszki, kukurydzę i całą zawartość patelni. Dopraw pieprzem, solą i oregano. Duś 20 minut.

Krok 6

W międzyczasie wyjmij mięso z lodówki, uformuj kuleczki i wrzuć do gotującej się zupy. Gotuj kolejne 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z mięsnymi kuleczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z mięsnymi kuleczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z mięsnymi kuleczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z mięsnymi kuleczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z mięsnymi kuleczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z mięsnymi kuleczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z mięsnymi kuleczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z mięsnymi kuleczkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kofty z baraniny
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej