Zupa z mięsnymi kuleczkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z mięsnymi kuleczkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

1 sztuka

null

null

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

null

1 łyżeczka

2 sztuki

1 sztuka

2 szklanki

1 opakowanie

1 opakowanie

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj masę na kuleczki. Łopatkę umyj i zmiel. Dodaj starty czosnek, bułkę tartą, jajko, przyprawy i dobrze wyrób.

Krok 2

Następnie odstaw farsz na 3 godziny do lodówki.

Krok 3

Papryczkę i cebulę pokrój w kostkę i podduś na oleju rozgrzanym na patelni.

Krok 4

Cukinie pokrój w plasterki. Wyłóż na patelnię, dodaj jedną szklankę bulionu Knorr i duś przez 10 minut.

Krok 5

W oddzielnym rondlu zagotuj 1,5 litra wody z resztą rosołu Knorr. Dodaj pomidory z puszki, kukurydzę i całą zawartość patelni. Dopraw pieprzem, solą i oregano. Duś 20 minut.

Krok 6

W międzyczasie wyjmij mięso z lodówki, uformuj kuleczki i wrzuć do gotującej się zupy. Gotuj kolejne 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z mięsnymi kuleczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z mięsnymi kuleczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z mięsnymi kuleczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z mięsnymi kuleczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z mięsnymi kuleczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z mięsnymi kuleczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z mięsnymi kuleczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z mięsnymi kuleczkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej