
Składniki
1.5 litra
1 sztuka
null
null
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
null
1 łyżeczka
2 sztuki
1 sztuka
2 szklanki
1 opakowanie
1 opakowanie
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj masę na kuleczki. Łopatkę umyj i zmiel. Dodaj starty czosnek, bułkę tartą, jajko, przyprawy i dobrze wyrób.
Krok 2
Następnie odstaw farsz na 3 godziny do lodówki.
Krok 3
Papryczkę i cebulę pokrój w kostkę i podduś na oleju rozgrzanym na patelni.
Krok 4
Cukinie pokrój w plasterki. Wyłóż na patelnię, dodaj jedną szklankę bulionu Knorr i duś przez 10 minut.
Krok 5
W oddzielnym rondlu zagotuj 1,5 litra wody z resztą rosołu Knorr. Dodaj pomidory z puszki, kukurydzę i całą zawartość patelni. Dopraw pieprzem, solą i oregano. Duś 20 minut.
Krok 6
W międzyczasie wyjmij mięso z lodówki, uformuj kuleczki i wrzuć do gotującej się zupy. Gotuj kolejne 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej