Buraczkowa na skrzydełkach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Buraczkowa na skrzydełkach

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

3 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do Garnka wlewamy wodę dodajemy skrzydełka liść laurowy ,ziele angielskie czosnek oraz ziemniaki pokrojone w kostkę i marchewkę startą.

Krok 2

Gotuję na małym ogniu do miękkiego ziemniaka Następnie dodaje bulionetke 2 sztuki drobiowe i nadal gotuje jakieś 15 minut

Krok 3

Na koniec dodaje buraczki wkładam wszystko ze słoiczka takiego po dżemie .Gotuje nadal na małym ogniu jakieś z 20 minut i gotowe :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Buraczkowa na skrzydełkach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Buraczkowa na skrzydełkach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Buraczkowa na skrzydełkach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Buraczkowa na skrzydełkach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Buraczkowa na skrzydełkach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Buraczkowa na skrzydełkach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Buraczkowa na skrzydełkach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Buraczkowa na skrzydełkach  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej