Curry z jagnięciną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z jagnięciną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
84 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

107 osób wydrukowało

Pobierz pdf

94 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 litr

2 sztuki

4 sztuki

0.5 szklanki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

100 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę o boku 2 cm. Ziemniaki podobnie, a cebulę w piórka.

Krok 2

Mięso i cebulę podsmaż na patelni. Gdy nabiorą rumianych kolorów, dodaj przyprawy: curry, kumin, paprykę i anyż. Smaż całość kilka minut.

Krok 3

Teraz wlej litr wody i dodaj zawartość opakowania Fix Knorr.

Krok 4

Dodaj ziemniaki i duś wszystko ok. 20 minut, aż składniki zrobią się miękkie, a sos zgęstnieje.

Krok 5

Pod sam koniec gotowania dodaj zielony groszek. Curry z jagnięciny możesz podawać samodzielnie lub np. z ryżem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z jagnięciną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z jagnięciną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z jagnięciną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z jagnięciną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z jagnięciną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z jagnięciną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z jagnięciną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z jagnięciną  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej