Curry z jagnięciną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z jagnięciną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
84 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

107 osób wydrukowało

Pobierz pdf

94 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 litr

2 sztuki

4 sztuki

0.5 szklanki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

100 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę o boku 2 cm. Ziemniaki podobnie, a cebulę w piórka.

Krok 2

Mięso i cebulę podsmaż na patelni. Gdy nabiorą rumianych kolorów, dodaj przyprawy: curry, kumin, paprykę i anyż. Smaż całość kilka minut.

Krok 3

Teraz wlej litr wody i dodaj zawartość opakowania Fix Knorr.

Krok 4

Dodaj ziemniaki i duś wszystko ok. 20 minut, aż składniki zrobią się miękkie, a sos zgęstnieje.

Krok 5

Pod sam koniec gotowania dodaj zielony groszek. Curry z jagnięciny możesz podawać samodzielnie lub np. z ryżem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z jagnięciną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z jagnięciną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z jagnięciną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z jagnięciną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z jagnięciną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z jagnięciną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z jagnięciną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z jagnięciną  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej