
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
1 litr
2 sztuki
4 sztuki
0.5 szklanki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
100 mililitrów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę o boku 2 cm. Ziemniaki podobnie, a cebulę w piórka.
Krok 2
Mięso i cebulę podsmaż na patelni. Gdy nabiorą rumianych kolorów, dodaj przyprawy: curry, kumin, paprykę i anyż. Smaż całość kilka minut.
Krok 3
Teraz wlej litr wody i dodaj zawartość opakowania Fix Knorr.
Krok 4
Dodaj ziemniaki i duś wszystko ok. 20 minut, aż składniki zrobią się miękkie, a sos zgęstnieje.
Krok 5
Pod sam koniec gotowania dodaj zielony groszek. Curry z jagnięciny możesz podawać samodzielnie lub np. z ryżem
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej