
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
1 litr
2 sztuki
4 sztuki
0.5 szklanki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
100 mililitrów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę o boku 2 cm. Ziemniaki podobnie, a cebulę w piórka.
Krok 2
Mięso i cebulę podsmaż na patelni. Gdy nabiorą rumianych kolorów, dodaj przyprawy: curry, kumin, paprykę i anyż. Smaż całość kilka minut.
Krok 3
Teraz wlej litr wody i dodaj zawartość opakowania Fix Knorr.
Krok 4
Dodaj ziemniaki i duś wszystko ok. 20 minut, aż składniki zrobią się miękkie, a sos zgęstnieje.
Krok 5
Pod sam koniec gotowania dodaj zielony groszek. Curry z jagnięciny możesz podawać samodzielnie lub np. z ryżem
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej