Curry z krewetek z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z krewetek z pomidorami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżeczki

1 szczypta

1 szklanka

400 mililitrów

2 łyżeczki

3 łyżki

1 kilogram

1 szklanka

1 szklanka

1 łyżeczka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej olej w rondlu, dodaj cebulę i smaż do momentu, gdy zacznie się rumienić.

Krok 2

Zmniejsz ogień, dodaj dymki i pastę curry. Smaż i mieszaj około minutę.

Krok 3

Wlej mleko kokosowe, bulion i sos rybny, dodaj cukier i zagotuj.

Krok 4

Dodaj pomidory i gotuj przez 2 minuty.

Krok 5

Dodaj krewetki i gotuj do czasu, gdy przestaną być przezroczyste. Przypraw listkami kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z krewetek z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z krewetek z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z krewetek z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z krewetek z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z krewetek z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z krewetek z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z krewetek z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z krewetek z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej