
Składniki
2 łyżeczki
1 szczypta
1 szklanka
400 mililitrów
2 łyżeczki
3 łyżki
1 kilogram
1 szklanka
1 szklanka
1 łyżeczka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej olej w rondlu, dodaj cebulę i smaż do momentu, gdy zacznie się rumienić.
Krok 2
Zmniejsz ogień, dodaj dymki i pastę curry. Smaż i mieszaj około minutę.
Krok 3
Wlej mleko kokosowe, bulion i sos rybny, dodaj cukier i zagotuj.
Krok 4
Dodaj pomidory i gotuj przez 2 minuty.
Krok 5
Dodaj krewetki i gotuj do czasu, gdy przestaną być przezroczyste. Przypraw listkami kolendry.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej