
Składniki
2 łyżeczki
1 szczypta
1 szklanka
400 mililitrów
2 łyżeczki
3 łyżki
1 kilogram
1 szklanka
1 szklanka
1 łyżeczka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej olej w rondlu, dodaj cebulę i smaż do momentu, gdy zacznie się rumienić.
Krok 2
Zmniejsz ogień, dodaj dymki i pastę curry. Smaż i mieszaj około minutę.
Krok 3
Wlej mleko kokosowe, bulion i sos rybny, dodaj cukier i zagotuj.
Krok 4
Dodaj pomidory i gotuj przez 2 minuty.
Krok 5
Dodaj krewetki i gotuj do czasu, gdy przestaną być przezroczyste. Przypraw listkami kolendry.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej