Zupa Tom Yam Gong przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa Tom Yam Gong

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

30

heart
476 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

386 osób wydrukowało

Pobierz pdf

748 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

2 sztuki

5 sztuk

2 sztuki

40 gramów

1 łyżka

3 łyżki

3 łyżki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj 1 litr bulionu z wody i bulionetki Knorr.

Zupa Tom Yam Gong - Krok 1

Krok 2

Dodaj trawę cytrynową, korzeń galangal i gotuj przez około 3 minuty.

Zupa Tom Yam Gong - Krok 2

Krok 3

Następnie dodaj pastę chilli, pokrojone pomidory, papryczki chilli i gotuj kolejne 10 minut.

Zupa Tom Yam Gong - Krok 3

Krok 4

Dodaj również krewetki i pozostaw całość na małym ogniu. Na koniec dopraw sosem rybnym i sokiem z limonki. Gotową zupę podawaj posypaną kolendrą.

Zupa Tom Yam Gong - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa Tom Yam Gong - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa Tom Yam Gong - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa Tom Yam Gong - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa Tom Yam Gong - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa Tom Yam Gong - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa Tom Yam Gong - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa Tom Yam Gong - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa Tom Yam Gong - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa Tom Yam GongZupa Tom Yam Gong

Ugotuj 1 litr bulionu z wody i bulionetki Knorr.