Zupa Tom Yam Gong przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa Tom Yam Gong

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

30

heart
477 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

387 osób wydrukowało

Pobierz pdf

754 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

2 sztuki

5 sztuk

2 sztuki

40 gramów

1 łyżka

3 łyżki

3 łyżki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj 1 litr bulionu z wody i bulionetki Knorr.

Zupa Tom Yam Gong - Krok 1

Krok 2

Dodaj trawę cytrynową, korzeń galangal i gotuj przez około 3 minuty.

Zupa Tom Yam Gong - Krok 2

Krok 3

Następnie dodaj pastę chilli, pokrojone pomidory, papryczki chilli i gotuj kolejne 10 minut.

Zupa Tom Yam Gong - Krok 3

Krok 4

Dodaj również krewetki i pozostaw całość na małym ogniu. Na koniec dopraw sosem rybnym i sokiem z limonki. Gotową zupę podawaj posypaną kolendrą.

Zupa Tom Yam Gong - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa Tom Yam Gong - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa Tom Yam Gong - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa Tom Yam Gong - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa Tom Yam Gong - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa Tom Yam Gong - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa Tom Yam Gong - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa Tom Yam Gong - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa Tom Yam Gong - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa ziemniaczana
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa Tom Yam GongZupa Tom Yam Gong

Ugotuj 1 litr bulionu z wody i bulionetki Knorr.