
Składniki
12 sztuk
2 sztuki
5 sztuk
2 sztuki
40 gramów
1 łyżka
3 łyżki
3 łyżki
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj 1 litr bulionu z wody i bulionetki Knorr.

Krok 2
Dodaj trawę cytrynową, korzeń galangal i gotuj przez około 3 minuty.

Krok 3
Następnie dodaj pastę chilli, pokrojone pomidory, papryczki chilli i gotuj kolejne 10 minut.

Krok 4
Dodaj również krewetki i pozostaw całość na małym ogniu. Na koniec dopraw sosem rybnym i sokiem z limonki. Gotową zupę podawaj posypaną kolendrą.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej