Składniki
12 sztuk
2 sztuki
5 sztuk
2 sztuki
40 gramów
1 łyżka
3 łyżki
3 łyżki
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj 1 litr bulionu z wody i bulionetki Knorr.
Krok 2
Dodaj trawę cytrynową, korzeń galangal i gotuj przez około 3 minuty.
Krok 3
Następnie dodaj pastę chilli, pokrojone pomidory, papryczki chilli i gotuj kolejne 10 minut.
Krok 4
Dodaj również krewetki i pozostaw całość na małym ogniu. Na koniec dopraw sosem rybnym i sokiem z limonki. Gotową zupę podawaj posypaną kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej