Pomidorowa z pulpetami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowa z pulpetami

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

0.25 szklanki

5 łyżek

3 szklanki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżeczki

2 łyżeczki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mielone z indyka wymieszać z jajkiem , bułką tartą ,rozkruszoną mini kostką Pietruszka , mini kostką Smażona cebulka .Doprawić szczyptą soli , pieprzu i Delikatem .Uformować 8 małych pulpetów i obtoczyć w mące .

Krok 2

Otworzyć zupy pomidorowe . Wyjąć makaron i odłożyć . Saszetki z zupą wsypać do 3 szklanek gotującej się wody - zamieszać. Na wrzątek wkładać pulpety i gotować 20 minut . Wyłowić pulpety i na chwilę odłożyć .

Krok 3

Do wywaru wrzucić makaron z obu zupek - zamieszać i przykryć . Po 5 minutach odkryć - dodać do garnka śmietankę .Zagęścić odrobiną zasmażki . Doprawić do smaku. Włożyć pulpety i chwilę podgrzewać na bardzo małym gazie . Posypać pokrojoną natką pietruszki .

Grażyna Molak

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowa z pulpetami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowa z pulpetami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowa z pulpetami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowa z pulpetami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowa z pulpetami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowa z pulpetami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowa z pulpetami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowa z pulpetami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa Tom Yam Gong
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej