Pomidorowa z pulpetami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowa z pulpetami

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

0.25 szklanki

5 łyżek

3 szklanki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżeczki

2 łyżeczki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mielone z indyka wymieszać z jajkiem , bułką tartą ,rozkruszoną mini kostką Pietruszka , mini kostką Smażona cebulka .Doprawić szczyptą soli , pieprzu i Delikatem .Uformować 8 małych pulpetów i obtoczyć w mące .

Krok 2

Otworzyć zupy pomidorowe . Wyjąć makaron i odłożyć . Saszetki z zupą wsypać do 3 szklanek gotującej się wody - zamieszać. Na wrzątek wkładać pulpety i gotować 20 minut . Wyłowić pulpety i na chwilę odłożyć .

Krok 3

Do wywaru wrzucić makaron z obu zupek - zamieszać i przykryć . Po 5 minutach odkryć - dodać do garnka śmietankę .Zagęścić odrobiną zasmażki . Doprawić do smaku. Włożyć pulpety i chwilę podgrzewać na bardzo małym gazie . Posypać pokrojoną natką pietruszki .

Grażyna Molak

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowa z pulpetami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowa z pulpetami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowa z pulpetami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowa z pulpetami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowa z pulpetami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowa z pulpetami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowa z pulpetami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowa z pulpetami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa paprykowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej