
Składniki
25 dekagramów
3 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
0.25 szklanki
5 łyżek
3 szklanki
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżeczki
2 łyżeczki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mielone z indyka wymieszać z jajkiem , bułką tartą ,rozkruszoną mini kostką Pietruszka , mini kostką Smażona cebulka .Doprawić szczyptą soli , pieprzu i Delikatem .Uformować 8 małych pulpetów i obtoczyć w mące .
Krok 2
Otworzyć zupy pomidorowe . Wyjąć makaron i odłożyć . Saszetki z zupą wsypać do 3 szklanek gotującej się wody - zamieszać. Na wrzątek wkładać pulpety i gotować 20 minut . Wyłowić pulpety i na chwilę odłożyć .
Krok 3
Do wywaru wrzucić makaron z obu zupek - zamieszać i przykryć . Po 5 minutach odkryć - dodać do garnka śmietankę .Zagęścić odrobiną zasmażki . Doprawić do smaku. Włożyć pulpety i chwilę podgrzewać na bardzo małym gazie . Posypać pokrojoną natką pietruszki .

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej