Najprostsza zupa z dyni przepis – Zobacz na przepisy.pl

Zupa z dyni

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

27 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

50 mililitrów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię umyj, pokrój na drobne kawałki i gotuj w garnku z wodą.

Krok 2

Do gotującej się dyni dodaj Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr.

Krok 3

Wymieszaj śmietanę z jogurtem naturalnym i dodaj do gotującej się zupy. Na koniec dopraw całość pieprzem. Rada: Dynię możesz pozostawić w kawałkach lub zmiksować. Ważne, aby dynia była najbardziej wyczuwalna w zupie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa z dyniZupa z dyni

Jeśli masz ochotę na jesienną zupę, przygotuj dyniową. Do jej przyrządzenia potrzebujesz odpowiedniego rodzaju dyni. Popularna wśród tych warzyw jest odmiana polska (ma pomarańczową, grubą skórkę, a jej miąższ charakteryzuje się delikatnym smakiem). Zupę zrobisz również z popularnej hokkaido, która jest mniejsza, a jej skórka nadaje się do jedzenia. Dynię przekrój na dwie części, wydrąż nasiona i całość pokrój na mniejsze kawałki. Warto wiedzieć, że pestki możesz wysuszyć i zjeść. Gotuj warzywo aż do czasu jego zmięknięcia. Następnie dodaj do niego śmietanę zmieszaną z jogurtem naturalnym. Tak przygotowany wywar zmiksuj dokładnie za pomocą blendera. Jak serwować zupę dyniową? Gotowe danie posyp świeżymi ziołami (np. bazylią, kolendrą, pietruszką) lub serwuj z kleksem śmietany oraz uprażonymi migdałami czy słonecznikiem. Możesz podać ją w małych miseczkach lub w wydrążonym chlebie. Wykorzystaj sezon na dynię i przyrządzaj z niej smaczne zupy. Możliwości jest wiele. Zainspiruj się naszym przepisem.