Kremowa zupa gruszkowo - marchewkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowa zupa gruszkowo - marchewkowa

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

3 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 szczypta

2 szczypty

2 szczypty

2 szczypty

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę oczyść, pokrój w kostkę. Wrzuć do garnka, wlej bulion cielęcy rozpuszczony w ok. 500 ml wody. Dodaj cukier i gotuj aż marchewka będzie zupełnie miękka.

Krok 2

Gruszki obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój na mniejsze kawałki. Dodaj do ugotowanej marchewki i gotuje razem 3 minuty. Cebulę posiekaj, podsmaż na maśle, dodaj do garnka. Dodaj także przyprawę korzenną, kwasek i po 3 szczypty papryk mielonych, gotuj 3 minuty a następnie zmiksuj dokładnie.

Krok 3

Zupę ponownie podgrzej, dopraw do smaku. Możesz dodać także kilka łyżek śmietanki albo jogurtu. Podawaj z grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowa zupa gruszkowo - marchewkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowa zupa gruszkowo - marchewkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowa zupa gruszkowo - marchewkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowa zupa gruszkowo - marchewkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowa zupa gruszkowo - marchewkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowa zupa gruszkowo - marchewkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowa zupa gruszkowo - marchewkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowa zupa gruszkowo - marchewkowa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tajska zupa krewetkowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej