Kremowa zupa gruszkowo - marchewkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowa zupa gruszkowo - marchewkowa

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

3 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 szczypta

2 szczypty

2 szczypty

2 szczypty

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę oczyść, pokrój w kostkę. Wrzuć do garnka, wlej bulion cielęcy rozpuszczony w ok. 500 ml wody. Dodaj cukier i gotuj aż marchewka będzie zupełnie miękka.

Krok 2

Gruszki obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój na mniejsze kawałki. Dodaj do ugotowanej marchewki i gotuje razem 3 minuty. Cebulę posiekaj, podsmaż na maśle, dodaj do garnka. Dodaj także przyprawę korzenną, kwasek i po 3 szczypty papryk mielonych, gotuj 3 minuty a następnie zmiksuj dokładnie.

Krok 3

Zupę ponownie podgrzej, dopraw do smaku. Możesz dodać także kilka łyżek śmietanki albo jogurtu. Podawaj z grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowa zupa gruszkowo - marchewkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowa zupa gruszkowo - marchewkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowa zupa gruszkowo - marchewkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowa zupa gruszkowo - marchewkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowa zupa gruszkowo - marchewkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowa zupa gruszkowo - marchewkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowa zupa gruszkowo - marchewkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowa zupa gruszkowo - marchewkowa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej