Kremowa zupa gruszkowo - marchewkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowa zupa gruszkowo - marchewkowa

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

3 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 szczypta

2 szczypty

2 szczypty

2 szczypty

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę oczyść, pokrój w kostkę. Wrzuć do garnka, wlej bulion cielęcy rozpuszczony w ok. 500 ml wody. Dodaj cukier i gotuj aż marchewka będzie zupełnie miękka.

Krok 2

Gruszki obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój na mniejsze kawałki. Dodaj do ugotowanej marchewki i gotuje razem 3 minuty. Cebulę posiekaj, podsmaż na maśle, dodaj do garnka. Dodaj także przyprawę korzenną, kwasek i po 3 szczypty papryk mielonych, gotuj 3 minuty a następnie zmiksuj dokładnie.

Krok 3

Zupę ponownie podgrzej, dopraw do smaku. Możesz dodać także kilka łyżek śmietanki albo jogurtu. Podawaj z grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowa zupa gruszkowo - marchewkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowa zupa gruszkowo - marchewkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowa zupa gruszkowo - marchewkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowa zupa gruszkowo - marchewkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowa zupa gruszkowo - marchewkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowa zupa gruszkowo - marchewkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowa zupa gruszkowo - marchewkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowa zupa gruszkowo - marchewkowa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Warzywa po chińsku
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej