
Składniki
4 sztuki
1 łyżeczka
2 sztuki
0.5 sztuki
1 sztuka
80 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w mundurkach na półtwardo. Następnie ostudź i obierz.
Krok 2
Cebulę i ziemniaki pokrój w jednakowej grubości plastry. Chilli posiekaj.
Krok 3
W misce wymieszaj przyprawę Knorr, chilli oraz oliwę. Do przygotowanej marynaty włóż warzywa i wymieszaj razem.
Krok 4
Rozłóż 4 płaty folii aluminiowej. Na każdym z nich ułóż warzywną piramidkę, na przemian krążek ziemniaka i krążek cebuli. Na każdej z nich połóż również małą gałązkę rozmarynu.
Krok 5
Gotowe piramidki zawiń dokładnie w folię i ułóż na rozgrzanym grillu. Piecz 15-20 minut. Podawaj jako danie samodzielne lub jako dodatek do dań z grilla.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej