Wegetariańska niespodzianka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegetariańska niespodzianka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
72 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

79 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 łyżeczka

2 sztuki

0.5 sztuki

1 sztuka

80 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach na półtwardo. Następnie ostudź i obierz.

Krok 2

Cebulę i ziemniaki pokrój w jednakowej grubości plastry. Chilli posiekaj.

Krok 3

W misce wymieszaj przyprawę Knorr, chilli oraz oliwę. Do przygotowanej marynaty włóż warzywa i wymieszaj razem.

Krok 4

Rozłóż 4 płaty folii aluminiowej. Na każdym z nich ułóż warzywną piramidkę, na przemian krążek ziemniaka i krążek cebuli. Na każdej z nich połóż również małą gałązkę rozmarynu.

Krok 5

Gotowe piramidki zawiń dokładnie w folię i ułóż na rozgrzanym grillu. Piecz 15-20 minut. Podawaj jako danie samodzielne lub jako dodatek do dań z grilla.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegetariańska niespodzianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegetariańska niespodzianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegetariańska niespodzianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegetariańska niespodzianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegetariańska niespodzianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegetariańska niespodzianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegetariańska niespodzianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegetariańska niespodzianka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kalafior smażony
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej