Tortellini w sosie dyniowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortellini w sosie dyniowym

Autor: blondkuchara -

ratingratingratingratingrating

2

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

1 opakowanie

300 mililitrów

300 gramów

150 gramów

1 sztuka

40 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na odrobinie oliwy lub masła podsmaż posiekaną drobno cebulę razem z pokrojonymi pieczarkami aż grzyby się zarumienią.

Krok 2

Wlej Fix Knorr Kurczak w sosie dyniowym wymieszany ze śmietanką, wsyp ugotowane wcześniej tortellini oraz świeży szpinak.

Krok 3

Gotuj całość do zgęstnienia sosu. Podawaj posypane startym parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortellini w sosie dyniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortellini w sosie dyniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortellini w sosie dyniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortellini w sosie dyniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortellini w sosie dyniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortellini w sosie dyniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortellini w sosie dyniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortellini w sosie dyniowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Flaki po zamojsku
czas przygotowania
180 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej