Tortellini w sosie dyniowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortellini w sosie dyniowym

Autor: blondkuchara -

ratingratingratingratingrating

2

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

1 opakowanie

300 mililitrów

300 gramów

150 gramów

1 sztuka

40 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na odrobinie oliwy lub masła podsmaż posiekaną drobno cebulę razem z pokrojonymi pieczarkami aż grzyby się zarumienią.

Krok 2

Wlej Fix Knorr Kurczak w sosie dyniowym wymieszany ze śmietanką, wsyp ugotowane wcześniej tortellini oraz świeży szpinak.

Krok 3

Gotuj całość do zgęstnienia sosu. Podawaj posypane startym parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortellini w sosie dyniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortellini w sosie dyniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortellini w sosie dyniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortellini w sosie dyniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortellini w sosie dyniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortellini w sosie dyniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortellini w sosie dyniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortellini w sosie dyniowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Chłopski garnek
czas przygotowania
35 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej