
Składniki
2 opakowania
1 opakowanie
300 mililitrów
300 gramów
150 gramów
1 sztuka
40 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na odrobinie oliwy lub masła podsmaż posiekaną drobno cebulę razem z pokrojonymi pieczarkami aż grzyby się zarumienią.
Krok 2
Wlej Fix Knorr Kurczak w sosie dyniowym wymieszany ze śmietanką, wsyp ugotowane wcześniej tortellini oraz świeży szpinak.
Krok 3
Gotuj całość do zgęstnienia sosu. Podawaj posypane startym parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej