Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szklanka
3 łyżki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki skroić w plastry i skropić sokiem z cytryny
Krok 2
Pokroić cebulę i udusić w garnku razem z pieczarkami
Krok 3
Zalać szklanką bulionu warzywnego i doprawić majerankiem
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej