Krem z pieczonych buraków, dyni i marchwi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z pieczonych buraków, dyni i marchwi

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 litra

300 gramów

1 sztuka

300 gramów

2 łyżki

300 gramów

0.25 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa obierz i pokrój na duże kawałki. Ułóż na blasze do pieczenia wysmarowanej oliwą i na wierzchu również skrop oliwą. Piecz 200 stopniach przez 30 minut. Wyjmij warzywa z piekarnika i zmiksuj na pure.

Krok 2

Przygotuj bulion: kostkę Knorr zalej wrzącą wodą i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Zmiksuj pure warzywne z częścią bulionu i śmietanką. Jeśli trzeba dodaj więcej bulionu. Zagotuj całość.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z pieczonych buraków, dyni i marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z pieczonych buraków, dyni i marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z pieczonych buraków, dyni i marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z pieczonych buraków, dyni i marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z pieczonych buraków, dyni i marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z pieczonych buraków, dyni i marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z pieczonych buraków, dyni i marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z pieczonych buraków, dyni i marchwi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Ziemniak pieczony z serem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej