Krem z pieczonych buraków, dyni i marchwi
łatwe
15 osób zapisało

Składniki
0.5 litra
300 gramów
1 sztuka
300 gramów
2 łyżki
300 gramów
0.25 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa obierz i pokrój na duże kawałki. Ułóż na blasze do pieczenia wysmarowanej oliwą i na wierzchu również skrop oliwą. Piecz 200 stopniach przez 30 minut. Wyjmij warzywa z piekarnika i zmiksuj na pure.
Krok 2
Przygotuj bulion: kostkę Knorr zalej wrzącą wodą i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Zmiksuj pure warzywne z częścią bulionu i śmietanką. Jeśli trzeba dodaj więcej bulionu. Zagotuj całość.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej