Krem z pieczonych buraków, dyni i marchwi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z pieczonych buraków, dyni i marchwi

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

300 gramów

300 gramów

2 łyżki

1 sztuka

0.25 szklanki

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa obierz i pokrój na duże kawałki. Ułóż na blasze do pieczenia wysmarowanej oliwą i na wierzchu również skrop oliwą. Piecz 200 stopniach przez 30 minut. Wyjmij warzywa z piekarnika i zmiksuj na pure.

Krok 2

Przygotuj bulion: kostkę Knorr zalej wrzącą wodą i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Zmiksuj pure warzywne z częścią bulionu i śmietanką. Jeśli trzeba dodaj więcej bulionu. Zagotuj całość.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z pieczonych buraków, dyni i marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z pieczonych buraków, dyni i marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z pieczonych buraków, dyni i marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z pieczonych buraków, dyni i marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z pieczonych buraków, dyni i marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z pieczonych buraków, dyni i marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z pieczonych buraków, dyni i marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
6 osób ogląda przepis:
Ziemniaki paryskie
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej