Krem z pieczonych buraków, dyni i marchwi
łatwe
11 osób zapisało

Składniki
300 gramów
300 gramów
300 gramów
2 łyżki
1 sztuka
0.25 szklanki
0.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa obierz i pokrój na duże kawałki. Ułóż na blasze do pieczenia wysmarowanej oliwą i na wierzchu również skrop oliwą. Piecz 200 stopniach przez 30 minut. Wyjmij warzywa z piekarnika i zmiksuj na pure.
Krok 2
Przygotuj bulion: kostkę Knorr zalej wrzącą wodą i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Zmiksuj pure warzywne z częścią bulionu i śmietanką. Jeśli trzeba dodaj więcej bulionu. Zagotuj całość.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej