Krem z pieczonych buraków, dyni i marchwi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z pieczonych buraków, dyni i marchwi

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 litra

300 gramów

1 sztuka

300 gramów

2 łyżki

300 gramów

0.25 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa obierz i pokrój na duże kawałki. Ułóż na blasze do pieczenia wysmarowanej oliwą i na wierzchu również skrop oliwą. Piecz 200 stopniach przez 30 minut. Wyjmij warzywa z piekarnika i zmiksuj na pure.

Krok 2

Przygotuj bulion: kostkę Knorr zalej wrzącą wodą i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Zmiksuj pure warzywne z częścią bulionu i śmietanką. Jeśli trzeba dodaj więcej bulionu. Zagotuj całość.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z pieczonych buraków, dyni i marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z pieczonych buraków, dyni i marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z pieczonych buraków, dyni i marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z pieczonych buraków, dyni i marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z pieczonych buraków, dyni i marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z pieczonych buraków, dyni i marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z pieczonych buraków, dyni i marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z pieczonych buraków, dyni i marchwi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej