Krem z pieczonych buraków, dyni i marchwi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z pieczonych buraków, dyni i marchwi

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 litra

300 gramów

1 sztuka

300 gramów

2 łyżki

300 gramów

0.25 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa obierz i pokrój na duże kawałki. Ułóż na blasze do pieczenia wysmarowanej oliwą i na wierzchu również skrop oliwą. Piecz 200 stopniach przez 30 minut. Wyjmij warzywa z piekarnika i zmiksuj na pure.

Krok 2

Przygotuj bulion: kostkę Knorr zalej wrzącą wodą i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Zmiksuj pure warzywne z częścią bulionu i śmietanką. Jeśli trzeba dodaj więcej bulionu. Zagotuj całość.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z pieczonych buraków, dyni i marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z pieczonych buraków, dyni i marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z pieczonych buraków, dyni i marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z pieczonych buraków, dyni i marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z pieczonych buraków, dyni i marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z pieczonych buraków, dyni i marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z pieczonych buraków, dyni i marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z pieczonych buraków, dyni i marchwi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Babka ziemniaczana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej