
Składniki
2 sztuki
1 łyżka
4 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
0.5 kilograma
1 łyżka
1 sztuka
null
1 kilogram
1 sztuka
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Szczupaka piecz w nagrzanym do 200 st. C piekarniku ok 30 min.
Krok 3
W międzyczasie przygotuj sos. Cebulę posiekaj. Kurki dokładnie umyj i odsącz. Liść selera posiekaj.
Krok 4
Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę, dodaj kurki i przesmaż. zalej szklanką wody.
Krok 1
Rybę opraw, umyj i osusz. Oprósz pieprzem i obłóż plastrami wędzonego boczku. Odstaw do lodówki na 3 godziny.
Krok 5
Dodaj Bulion grzybowy Knorr, liść laurowy, ziele angielskie i liście selera. Dopraw pieprzem.
Krok 6
Śmietanę połącz z mąka i dodaj do grzybów. Zagotuj. Na półmisek wyłóż duszone grzyby, a na nich połóż szczupaka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej