Składniki
1 kilogram
1 sztuka
8 sztuk
0.5 kilograma
1 łyżka
2 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
4 sztuki
null
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Szczupaka piecz w nagrzanym do 200 st. C piekarniku ok 30 min.
Krok 3
W międzyczasie przygotuj sos. Cebulę posiekaj. Kurki dokładnie umyj i odsącz. Liść selera posiekaj.
Krok 4
Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę, dodaj kurki i przesmaż. zalej szklanką wody.
Krok 1
Rybę opraw, umyj i osusz. Oprósz pieprzem i obłóż plastrami wędzonego boczku. Odstaw do lodówki na 3 godziny.
Krok 5
Dodaj Bulion grzybowy Knorr, liść laurowy, ziele angielskie i liście selera. Dopraw pieprzem.
Krok 6
Śmietanę połącz z mąka i dodaj do grzybów. Zagotuj. Na półmisek wyłóż duszone grzyby, a na nich połóż szczupaka.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej