Pieczony szczupak z duszonymi grzybami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

8 sztuk

0.5 kilograma

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

null

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Szczupaka piecz w nagrzanym do 200 st. C piekarniku ok 30 min.

Krok 3

W międzyczasie przygotuj sos. Cebulę posiekaj. Kurki dokładnie umyj i odsącz. Liść selera posiekaj.

Krok 4

Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę, dodaj kurki i przesmaż. zalej szklanką wody.

Krok 1

Rybę opraw, umyj i osusz. Oprósz pieprzem i obłóż plastrami wędzonego boczku. Odstaw do lodówki na 3 godziny.

Krok 5

Dodaj Bulion grzybowy Knorr, liść laurowy, ziele angielskie i liście selera. Dopraw pieprzem.

Krok 6

Śmietanę połącz z mąka i dodaj do grzybów. Zagotuj. Na półmisek wyłóż duszone grzyby, a na nich połóż szczupaka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczony szczupak z duszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczony szczupak z duszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczony szczupak z duszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczony szczupak z duszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczony szczupak z duszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczony szczupak z duszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczony szczupak z duszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej