Pieczony szczupak z duszonymi grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczony szczupak z duszonymi grzybami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

4 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

0.5 kilograma

1 łyżka

1 sztuka

null

1 kilogram

1 sztuka

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Szczupaka piecz w nagrzanym do 200 st. C piekarniku ok 30 min.

Krok 3

W międzyczasie przygotuj sos. Cebulę posiekaj. Kurki dokładnie umyj i odsącz. Liść selera posiekaj.

Krok 4

Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę, dodaj kurki i przesmaż. zalej szklanką wody.

Krok 1

Rybę opraw, umyj i osusz. Oprósz pieprzem i obłóż plastrami wędzonego boczku. Odstaw do lodówki na 3 godziny.

Krok 5

Dodaj Bulion grzybowy Knorr, liść laurowy, ziele angielskie i liście selera. Dopraw pieprzem.

Krok 6

Śmietanę połącz z mąka i dodaj do grzybów. Zagotuj. Na półmisek wyłóż duszone grzyby, a na nich połóż szczupaka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczony szczupak z duszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczony szczupak z duszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczony szczupak z duszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczony szczupak z duszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczony szczupak z duszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczony szczupak z duszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczony szczupak z duszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczony szczupak z duszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej