
Składniki
2 sztuki
1 łyżka
4 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
0.5 kilograma
1 łyżka
1 sztuka
null
1 kilogram
1 sztuka
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Szczupaka piecz w nagrzanym do 200 st. C piekarniku ok 30 min.
Krok 3
W międzyczasie przygotuj sos. Cebulę posiekaj. Kurki dokładnie umyj i odsącz. Liść selera posiekaj.
Krok 4
Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę, dodaj kurki i przesmaż. zalej szklanką wody.
Krok 1
Rybę opraw, umyj i osusz. Oprósz pieprzem i obłóż plastrami wędzonego boczku. Odstaw do lodówki na 3 godziny.
Krok 5
Dodaj Bulion grzybowy Knorr, liść laurowy, ziele angielskie i liście selera. Dopraw pieprzem.
Krok 6
Śmietanę połącz z mąka i dodaj do grzybów. Zagotuj. Na półmisek wyłóż duszone grzyby, a na nich połóż szczupaka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej