Gulasz paprykowo drobiowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz paprykowo drobiowy

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

750 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

200 gramów

1 szczypta

1 szczypta

150 mililitrów

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso kroimy w kostkę i obsmażamy na złoto. Dodajemy posiekane papryki, pieczarki, cebulę, marchewkę i pietruszkę. Dolewamy 3 szklanki wody i dusimy około 45 minut.

Krok 2

Następnie dodajemy przecier i przyprawę do gulaszu. Doprawiamy do smaku.

Krok 3

Śmietanę mieszamy z mąką i dodajemy do gulaszu. Gotujemy 2-3 minuty.

Kasia G.

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz paprykowo drobiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz paprykowo drobiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz paprykowo drobiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz paprykowo drobiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz paprykowo drobiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz paprykowo drobiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz paprykowo drobiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz paprykowo drobiowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gulasz z wołowiny
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej