Gulasz paprykowo drobiowy

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

750 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

200 gramów

1 szczypta

1 szczypta

150 mililitrów

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso kroimy w kostkę i obsmażamy na złoto. Dodajemy posiekane papryki, pieczarki, cebulę, marchewkę i pietruszkę. Dolewamy 3 szklanki wody i dusimy około 45 minut.

Krok 2

Następnie dodajemy przecier i przyprawę do gulaszu. Doprawiamy do smaku.

Krok 3

Śmietanę mieszamy z mąką i dodajemy do gulaszu. Gotujemy 2-3 minuty.

Kasia G.

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz paprykowo drobiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz paprykowo drobiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz paprykowo drobiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz paprykowo drobiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz paprykowo drobiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz paprykowo drobiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz paprykowo drobiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej