
Składniki
750 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
200 gramów
1 szczypta
1 szczypta
150 mililitrów
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso kroimy w kostkę i obsmażamy na złoto. Dodajemy posiekane papryki, pieczarki, cebulę, marchewkę i pietruszkę. Dolewamy 3 szklanki wody i dusimy około 45 minut.
Krok 2
Następnie dodajemy przecier i przyprawę do gulaszu. Doprawiamy do smaku.
Krok 3
Śmietanę mieszamy z mąką i dodajemy do gulaszu. Gotujemy 2-3 minuty.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Gulasz węgierski Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej