PRZEPISY.PL
Gulasz z warzywami - autor: Islander85

Gulasz z warzywami

  • 90
  • 3
  • Średnie
  • 0
0
osób dodało do Mniamlisty
0
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • mięso wieprzowe gulaszowe400 dkg
  • papryka1 szt
  • cebula1 szt
  • pieprz2 szczypty
  • ogórek kiszony3 szt
  • Krok 1

    Mięso pokroić w większe plastry, każdy dobrze umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, lekko rozbić, oprószyć solą czosnkową i pieprzem, odstawić. Paprykę i ogórki pokroić w plasterki, cebulę w piórka, czosnek w plasterki. Wołowinę/wieprzowinę przesmażyć z obu tron na oleju. dodać cebulę, delikatnie przemieszać. Dorzucić czosnek, chwilę poddusić.
  • Krok 2

    Wodę zagotować w czajniku i zalać mięso, tak, aby woda przykrywała je ciut więcej. Gotować na wolnym ogniu ok 1,5 godziny. Wrzucić ogórki, paprykę,poszatkowaną natkę, doprawić do smaku, gotować kwadrans.
  • Krok 3

    Przygotować zatrzepkę: dwie łyżki mąki rozprowadzić w 3 łyżkach wody.Jeśli masa jest zbyt gęsta (ma być leista) dolej wody. Musi być jednolita i bez grudek. Wlewać powoli do gulaszu ciągle go mieszając (nie doprowadzimy wtedy do zrobienia się kluchów z mąki).Doprowadzić do wrzenia. Ja zawsze wlewam zatrzepkę stopniowo, kontrolując gęstość sosu/gulaszu.

Więcej przepisów z tym produktem

Bulionetka wołowa KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

73
osoby dodały do Mniamlisty
90''
4
Łatwe
164
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
158
osób dodało do Mniamlisty
60''
5
Łatwe