Sos boloński przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos boloński

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.25 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

1 łyżeczka

8 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

0.5 opakowania

3 łyżeczki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory pokrój w kostkę, a następnie dodaj pomidory z puszki i 3 łyżki miąższu.

Krok 2

Cebulę posiekaj, a warzywa pokrój w kostkę. Dodaj do pomidorów i gotuj przez 15 minut.

Krok 3

Dorzuć goździki, liście laurowe, tymianek, estragon, rozmaryn, natkę i cukier.

Krok 4

Słoninę rozdrobnij, podsmaż i dodaj do pomidorów. Gotuj około 4 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos boloński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos boloński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos boloński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos boloński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos boloński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos boloński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos boloński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos boloński - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Pieczone papryki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej