Sos boloński

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

264

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.25 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

1 łyżeczka

8 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

0.5 opakowania

3 łyżeczki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory pokrój w kostkę, a następnie dodaj pomidory z puszki i 3 łyżki miąższu.

Krok 2

Cebulę posiekaj, a warzywa pokrój w kostkę. Dodaj do pomidorów i gotuj przez 15 minut.

Krok 3

Dorzuć goździki, liście laurowe, tymianek, estragon, rozmaryn, natkę i cukier.

Krok 4

Słoninę rozdrobnij, podsmaż i dodaj do pomidorów. Gotuj około 4 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos boloński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos boloński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos boloński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos boloński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos boloński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos boloński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos boloński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej