
Składniki
1 sztuka
0.25 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
4 sztuki
1 łyżeczka
8 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
0.5 opakowania
3 łyżeczki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory pokrój w kostkę, a następnie dodaj pomidory z puszki i 3 łyżki miąższu.
Krok 2
Cebulę posiekaj, a warzywa pokrój w kostkę. Dodaj do pomidorów i gotuj przez 15 minut.
Krok 3
Dorzuć goździki, liście laurowe, tymianek, estragon, rozmaryn, natkę i cukier.
Krok 4
Słoninę rozdrobnij, podsmaż i dodaj do pomidorów. Gotuj około 4 godziny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej