
Składniki
1 sztuka
0.25 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
4 sztuki
1 łyżeczka
8 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
0.5 opakowania
3 łyżeczki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory pokrój w kostkę, a następnie dodaj pomidory z puszki i 3 łyżki miąższu.
Krok 2
Cebulę posiekaj, a warzywa pokrój w kostkę. Dodaj do pomidorów i gotuj przez 15 minut.
Krok 3
Dorzuć goździki, liście laurowe, tymianek, estragon, rozmaryn, natkę i cukier.
Krok 4
Słoninę rozdrobnij, podsmaż i dodaj do pomidorów. Gotuj około 4 godziny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej