
Składniki
2 sztuki
1 łyżeczka
4 łyżki
0.5 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
3 sztuki
1.5 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
0.5 łyżeczki
1 łyżka
1 łyżeczka
2 łyżki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść warzywa, pokrój je w słupki i podsmaż.
Krok 2
Warzywa posól, skrop wodą i duś do miękkości pod przykryciem.
Krok 3
Oprósz mąką, przypraw pieprzem, imbirem i papryką.
Krok 4
Rybę pokrój w słupki, obtocz w mące pszennej wymieszanej z ziemniaczaną i obrumień na silnie rozgrzanym tłuszczu.
Krok 5
Pomidory pokrój, i dodaj wraz z rybą do warzy. Uduś i posyp natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej