Ryba a la flaczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba a la flaczki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżeczka

4 łyżki

0.5 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

3 sztuki

1.5 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1 łyżka

1 łyżeczka

2 łyżki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść warzywa, pokrój je w słupki i podsmaż.

Krok 2

Warzywa posól, skrop wodą i duś do miękkości pod przykryciem.

Krok 3

Oprósz mąką, przypraw pieprzem, imbirem i papryką.

Krok 4

Rybę pokrój w słupki, obtocz w mące pszennej wymieszanej z ziemniaczaną i obrumień na silnie rozgrzanym tłuszczu.

Krok 5

Pomidory pokrój, i dodaj wraz z rybą do warzy. Uduś i posyp natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba a la flaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba a la flaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba a la flaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba a la flaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba a la flaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba a la flaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba a la flaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba a la flaczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej