Ryba a la flaczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba a la flaczki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżeczka

4 łyżki

0.5 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

3 sztuki

1.5 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1 łyżka

1 łyżeczka

2 łyżki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść warzywa, pokrój je w słupki i podsmaż.

Krok 2

Warzywa posól, skrop wodą i duś do miękkości pod przykryciem.

Krok 3

Oprósz mąką, przypraw pieprzem, imbirem i papryką.

Krok 4

Rybę pokrój w słupki, obtocz w mące pszennej wymieszanej z ziemniaczaną i obrumień na silnie rozgrzanym tłuszczu.

Krok 5

Pomidory pokrój, i dodaj wraz z rybą do warzy. Uduś i posyp natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba a la flaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba a la flaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba a la flaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba a la flaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba a la flaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba a la flaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba a la flaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba a la flaczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej