
Składniki
2 sztuki
1 łyżeczka
4 łyżki
0.5 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
3 sztuki
1.5 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
0.5 łyżeczki
1 łyżka
1 łyżeczka
2 łyżki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść warzywa, pokrój je w słupki i podsmaż.
Krok 2
Warzywa posól, skrop wodą i duś do miękkości pod przykryciem.
Krok 3
Oprósz mąką, przypraw pieprzem, imbirem i papryką.
Krok 4
Rybę pokrój w słupki, obtocz w mące pszennej wymieszanej z ziemniaczaną i obrumień na silnie rozgrzanym tłuszczu.
Krok 5
Pomidory pokrój, i dodaj wraz z rybą do warzy. Uduś i posyp natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























