Ryba a la flaczki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

220

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżeczka

4 łyżki

0.5 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

3 sztuki

1.5 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1 łyżka

1 łyżeczka

2 łyżki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść warzywa, pokrój je w słupki i podsmaż.

Krok 2

Warzywa posól, skrop wodą i duś do miękkości pod przykryciem.

Krok 3

Oprósz mąką, przypraw pieprzem, imbirem i papryką.

Krok 4

Rybę pokrój w słupki, obtocz w mące pszennej wymieszanej z ziemniaczaną i obrumień na silnie rozgrzanym tłuszczu.

Krok 5

Pomidory pokrój, i dodaj wraz z rybą do warzy. Uduś i posyp natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba a la flaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba a la flaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba a la flaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba a la flaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba a la flaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba a la flaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba a la flaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej