Składniki
2 sztuki
1 łyżeczka
4 łyżki
0.5 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
3 sztuki
1.5 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
0.5 łyżeczki
1 łyżka
1 łyżeczka
2 łyżki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść warzywa, pokrój je w słupki i podsmaż.
Krok 2
Warzywa posól, skrop wodą i duś do miękkości pod przykryciem.
Krok 3
Oprósz mąką, przypraw pieprzem, imbirem i papryką.
Krok 4
Rybę pokrój w słupki, obtocz w mące pszennej wymieszanej z ziemniaczaną i obrumień na silnie rozgrzanym tłuszczu.
Krok 5
Pomidory pokrój, i dodaj wraz z rybą do warzy. Uduś i posyp natką pietruszki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej