Sardynki w pomidorach - Sardine al pomodoro
łatwe
11 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 łyżka
400 gramów
1 szczypta
2 łyżki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę drobno posiekaj i podduś na oliwie.
Krok 2
Pomidory obierz ze skórki, pokrój w kostkę i dodaj do cebuli. Smaż około 20 minut.
Krok 3
Sardynki umyj, posól i posyp mąką. Usmaż je na oddzielnej patelni.
Krok 4
Odsącz, ułóż na półmisku i polej sosem pomidorowym. Włóż do lodówki na 12 godzin.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej