Sardynki w pomidorach - Sardine al pomodoro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sardynki w pomidorach - Sardine al pomodoro

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

400 gramów

1 szczypta

2 łyżki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno posiekaj i podduś na oliwie.

Krok 2

Pomidory obierz ze skórki, pokrój w kostkę i dodaj do cebuli. Smaż około 20 minut.

Krok 3

Sardynki umyj, posól i posyp mąką. Usmaż je na oddzielnej patelni.

Krok 4

Odsącz, ułóż na półmisku i polej sosem pomidorowym. Włóż do lodówki na 12 godzin.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sardynki w pomidorach - Sardine al pomodoro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sardynki w pomidorach - Sardine al pomodoro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sardynki w pomidorach - Sardine al pomodoro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sardynki w pomidorach - Sardine al pomodoro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sardynki w pomidorach - Sardine al pomodoro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sardynki w pomidorach - Sardine al pomodoro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sardynki w pomidorach - Sardine al pomodoro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sardynki w pomidorach - Sardine al pomodoro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej