Sardynki w pomidorach - Sardine al pomodoro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sardynki w pomidorach - Sardine al pomodoro

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

400 gramów

1 szczypta

2 łyżki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno posiekaj i podduś na oliwie.

Krok 2

Pomidory obierz ze skórki, pokrój w kostkę i dodaj do cebuli. Smaż około 20 minut.

Krok 3

Sardynki umyj, posól i posyp mąką. Usmaż je na oddzielnej patelni.

Krok 4

Odsącz, ułóż na półmisku i polej sosem pomidorowym. Włóż do lodówki na 12 godzin.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sardynki w pomidorach - Sardine al pomodoro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sardynki w pomidorach - Sardine al pomodoro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sardynki w pomidorach - Sardine al pomodoro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sardynki w pomidorach - Sardine al pomodoro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sardynki w pomidorach - Sardine al pomodoro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sardynki w pomidorach - Sardine al pomodoro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sardynki w pomidorach - Sardine al pomodoro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sardynki w pomidorach - Sardine al pomodoro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej