Sardynki w pomidorach - Sardine al pomodoro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sardynki w pomidorach - Sardine al pomodoro

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

400 gramów

1 szczypta

2 łyżki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno posiekaj i podduś na oliwie.

Krok 2

Pomidory obierz ze skórki, pokrój w kostkę i dodaj do cebuli. Smaż około 20 minut.

Krok 3

Sardynki umyj, posól i posyp mąką. Usmaż je na oddzielnej patelni.

Krok 4

Odsącz, ułóż na półmisku i polej sosem pomidorowym. Włóż do lodówki na 12 godzin.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sardynki w pomidorach - Sardine al pomodoro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sardynki w pomidorach - Sardine al pomodoro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sardynki w pomidorach - Sardine al pomodoro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sardynki w pomidorach - Sardine al pomodoro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sardynki w pomidorach - Sardine al pomodoro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sardynki w pomidorach - Sardine al pomodoro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sardynki w pomidorach - Sardine al pomodoro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sardynki w pomidorach - Sardine al pomodoro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej