Sardynki w pomidorach - Sardine al pomodoro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sardynki w pomidorach - Sardine al pomodoro

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

400 gramów

1 szczypta

2 łyżki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno posiekaj i podduś na oliwie.

Krok 2

Pomidory obierz ze skórki, pokrój w kostkę i dodaj do cebuli. Smaż około 20 minut.

Krok 3

Sardynki umyj, posól i posyp mąką. Usmaż je na oddzielnej patelni.

Krok 4

Odsącz, ułóż na półmisku i polej sosem pomidorowym. Włóż do lodówki na 12 godzin.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sardynki w pomidorach - Sardine al pomodoro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sardynki w pomidorach - Sardine al pomodoro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sardynki w pomidorach - Sardine al pomodoro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sardynki w pomidorach - Sardine al pomodoro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sardynki w pomidorach - Sardine al pomodoro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sardynki w pomidorach - Sardine al pomodoro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sardynki w pomidorach - Sardine al pomodoro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sardynki w pomidorach - Sardine al pomodoro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej