Tuńczyk z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tuńczyk z pomidorami

Atun a la riojana

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

141 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

117 osób wydrukowało

Pobierz pdf

130 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.75 kilograma

1 łyżeczka

5 sztuk

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

2 szklanki

1 łyżka

40 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tuńczyka skrop oliwą i posyp przyprawą Knorr. Odstaw na 10 minut.

Tuńczyk z pomidorami - Krok 1

Krok 2

Czosnek i cebulę pokrój w plastry i smaż w rondlu. Paprykę i pomidory pokrój w mniejsze kawałki i dodaj do rondla.

Tuńczyk z pomidorami - Krok 2

Krok 3

Podlej białym winem, dodaj koncentrat pomidorowy i duś przez 15 minut.

Tuńczyk z pomidorami - Krok 3

Krok 4

Dodaj tuńczyka. Całość duś kolejne 15 minut. Sos powinien zgęstnieć, a tuńczyk zachować soczystość. Podawaj z bagietką.

Tuńczyk z pomidorami - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • maju_km maju_km

    maju_km maju_km , 15.07.2015

    Niezbyt smaczne danie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tuńczyk z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tuńczyk z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tuńczyk z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tuńczyk z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tuńczyk z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tuńczyk z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tuńczyk z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tuńczyk z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Cukinia z kurczakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej