Tuńczyk z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tuńczyk z pomidorami

Atun a la riojana

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

143 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

118 osób wydrukowało

Pobierz pdf

137 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.75 kilograma

1 łyżeczka

5 sztuk

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

2 szklanki

1 łyżka

40 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tuńczyka skrop oliwą i posyp przyprawą Knorr. Odstaw na 10 minut.

Tuńczyk z pomidorami - Krok 1

Krok 2

Czosnek i cebulę pokrój w plastry i smaż w rondlu. Paprykę i pomidory pokrój w mniejsze kawałki i dodaj do rondla.

Tuńczyk z pomidorami - Krok 2

Krok 3

Podlej białym winem, dodaj koncentrat pomidorowy i duś przez 15 minut.

Tuńczyk z pomidorami - Krok 3

Krok 4

Dodaj tuńczyka. Całość duś kolejne 15 minut. Sos powinien zgęstnieć, a tuńczyk zachować soczystość. Podawaj z bagietką.

Tuńczyk z pomidorami - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • maju_km maju_km

    maju_km maju_km , 15.07.2015

    Niezbyt smaczne danie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tuńczyk z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tuńczyk z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tuńczyk z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tuńczyk z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tuńczyk z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tuńczyk z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tuńczyk z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tuńczyk z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tuńczyk z pomidoramiTuńczyk z pomidorami

Tuńczyka skrop oliwą i posyp przyprawą Knorr. Odstaw na 10 minut.