Tuńczyk z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tuńczyk z pomidorami

Atun a la riojana

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

141 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

117 osób wydrukowało

Pobierz pdf

118 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.75 kilograma

1 łyżeczka

5 sztuk

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

2 szklanki

1 łyżka

40 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tuńczyka skrop oliwą i posyp przyprawą Knorr. Odstaw na 10 minut.

Tuńczyk z pomidorami - Krok 1

Krok 2

Czosnek i cebulę pokrój w plastry i smaż w rondlu. Paprykę i pomidory pokrój w mniejsze kawałki i dodaj do rondla.

Tuńczyk z pomidorami - Krok 2

Krok 3

Podlej białym winem, dodaj koncentrat pomidorowy i duś przez 15 minut.

Tuńczyk z pomidorami - Krok 3

Krok 4

Dodaj tuńczyka. Całość duś kolejne 15 minut. Sos powinien zgęstnieć, a tuńczyk zachować soczystość. Podawaj z bagietką.

Tuńczyk z pomidorami - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • maju_km maju_km

    maju_km maju_km , 15.07.2015

    Niezbyt smaczne danie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tuńczyk z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tuńczyk z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tuńczyk z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tuńczyk z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tuńczyk z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tuńczyk z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tuńczyk z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tuńczyk z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej