
Składniki
1 opakowanie
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Siekamy cebulę, wyciskamy czosnek, pomidora kroimy w drobną kostkę a pieczarki w paski.
Krok 2
Przygotowujemy wszystkie przyprawy na małym talerzyku. Tofu odsączamy z wody (po wyjęciu z opakowania układamy je na kilku warstwach ręcznika papierowego z brzegu i dociskamy dalszą częścią ręcznika, tak aby wycisnąć z niego większość wody)
Krok 3
Na odrobinie oleju lub oliwy podsmażamy cebulę i czosnek, gdy się ładnie zarumienią, dodajemy pieczarki, smażymy chwilę, następnie dodajemy pomidora i dusimy, aż większość wody na patelni wyparuje.
Krok 4
Po tym czasie kostkę tofu rozdzielamy w dłoniach na małe kostki i każdą z nich rozdrabniamy nad patelnią. Dosypujemy wszystkie przygotowane przyprawy, dokładnie mieszamy i podsmażamy jeszcze chwilę.
Krok 5
Podajemy od razu, posypaną szczypiorkiem i z kromką razowego chleba lub innymi ulubionymi dodatkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej