Pomidorowa tofucznica z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowa tofucznica z pieczarkami

Autor: Foodpornveganstyle

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Siekamy cebulę, wyciskamy czosnek, pomidora kroimy w drobną kostkę a pieczarki w paski.

Krok 2

Przygotowujemy wszystkie przyprawy na małym talerzyku. Tofu odsączamy z wody (po wyjęciu z opakowania układamy je na kilku warstwach ręcznika papierowego z brzegu i dociskamy dalszą częścią ręcznika, tak aby wycisnąć z niego większość wody)

Krok 3

Na odrobinie oleju lub oliwy podsmażamy cebulę i czosnek, gdy się ładnie zarumienią, dodajemy pieczarki, smażymy chwilę, następnie dodajemy pomidora i dusimy, aż większość wody na patelni wyparuje.

Krok 4

Po tym czasie kostkę tofu rozdzielamy w dłoniach na małe kostki i każdą z nich rozdrabniamy nad patelnią. Dosypujemy wszystkie przygotowane przyprawy, dokładnie mieszamy i podsmażamy jeszcze chwilę.

Krok 5

Podajemy od razu, posypaną szczypiorkiem i z kromką razowego chleba lub innymi ulubionymi dodatkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowa tofucznica z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowa tofucznica z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowa tofucznica z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowa tofucznica z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowa tofucznica z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowa tofucznica z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowa tofucznica z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowa tofucznica z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej