Sałatka ze śledziem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ze śledziem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

46 osób wydrukowało

Pobierz pdf

58 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

6 sztuk

2 łyżki

2 łyżki

4 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Solone śledzie namocz dzień wcześniej w wodzie, by były mniej słone. Następnego dnia pokrój je w niewielką kostkę.

Krok 2

Cebulę posiekaj, ogórki pokrój w kostkę, pieczarki w małe plastry.

Krok 3

Jabłko obierz i pokrój w kostkę. Wszystkie składniki dodaj do śledzi.

Krok 4

Dorzuć majonez oraz śmietanę, dopraw solą i pieprzem.

Krok 5

Wszystko razem bardzo dokładnie wymieszaj i podawaj do chleba.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Aperol Spritz – przepis
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej