
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
6 sztuk
2 łyżki
2 łyżki
4 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Solone śledzie namocz dzień wcześniej w wodzie, by były mniej słone. Następnego dnia pokrój je w niewielką kostkę.
Krok 2
Cebulę posiekaj, ogórki pokrój w kostkę, pieczarki w małe plastry.
Krok 3
Jabłko obierz i pokrój w kostkę. Wszystkie składniki dodaj do śledzi.
Krok 4
Dorzuć majonez oraz śmietanę, dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
Wszystko razem bardzo dokładnie wymieszaj i podawaj do chleba.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej