Sałatka ze śledziem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ze śledziem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

46 osób wydrukowało

Pobierz pdf

58 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

6 sztuk

2 łyżki

2 łyżki

4 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Solone śledzie namocz dzień wcześniej w wodzie, by były mniej słone. Następnego dnia pokrój je w niewielką kostkę.

Krok 2

Cebulę posiekaj, ogórki pokrój w kostkę, pieczarki w małe plastry.

Krok 3

Jabłko obierz i pokrój w kostkę. Wszystkie składniki dodaj do śledzi.

Krok 4

Dorzuć majonez oraz śmietanę, dopraw solą i pieprzem.

Krok 5

Wszystko razem bardzo dokładnie wymieszaj i podawaj do chleba.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej