
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
6 sztuk
2 łyżki
2 łyżki
4 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Solone śledzie namocz dzień wcześniej w wodzie, by były mniej słone. Następnego dnia pokrój je w niewielką kostkę.
Krok 2
Cebulę posiekaj, ogórki pokrój w kostkę, pieczarki w małe plastry.
Krok 3
Jabłko obierz i pokrój w kostkę. Wszystkie składniki dodaj do śledzi.
Krok 4
Dorzuć majonez oraz śmietanę, dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
Wszystko razem bardzo dokładnie wymieszaj i podawaj do chleba.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej