Sałatka ze śledziem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ze śledziem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

6 sztuk

2 łyżki

2 łyżki

4 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Solone śledzie namocz dzień wcześniej w wodzie, by były mniej słone. Następnego dnia pokrój je w niewielką kostkę.

Krok 2

Cebulę posiekaj, ogórki pokrój w kostkę, pieczarki w małe plastry.

Krok 3

Jabłko obierz i pokrój w kostkę. Wszystkie składniki dodaj do śledzi.

Krok 4

Dorzuć majonez oraz śmietanę, dopraw solą i pieprzem.

Krok 5

Wszystko razem bardzo dokładnie wymieszaj i podawaj do chleba.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa kapuśniak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej