
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
6 sztuk
2 łyżki
2 łyżki
4 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Solone śledzie namocz dzień wcześniej w wodzie, by były mniej słone. Następnego dnia pokrój je w niewielką kostkę.
Krok 2
Cebulę posiekaj, ogórki pokrój w kostkę, pieczarki w małe plastry.
Krok 3
Jabłko obierz i pokrój w kostkę. Wszystkie składniki dodaj do śledzi.
Krok 4
Dorzuć majonez oraz śmietanę, dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
Wszystko razem bardzo dokładnie wymieszaj i podawaj do chleba.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej