Sałatka ze śledziem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ze śledziem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

46 osób wydrukowało

Pobierz pdf

58 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

6 sztuk

2 łyżki

2 łyżki

4 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Solone śledzie namocz dzień wcześniej w wodzie, by były mniej słone. Następnego dnia pokrój je w niewielką kostkę.

Krok 2

Cebulę posiekaj, ogórki pokrój w kostkę, pieczarki w małe plastry.

Krok 3

Jabłko obierz i pokrój w kostkę. Wszystkie składniki dodaj do śledzi.

Krok 4

Dorzuć majonez oraz śmietanę, dopraw solą i pieprzem.

Krok 5

Wszystko razem bardzo dokładnie wymieszaj i podawaj do chleba.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa warzywna
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej