Befsztyk z serem piców (Solomillo con queso picón) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Befsztyk z serem piców (Solomillo con queso picón)

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

500 gramów

3 łyżeczki

2 łyżki

130 mililitrów

60 gramów

60 mililitrów

2 sztuki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piekarnik nagrzej do 230 stopni.

Krok 2

Na dużej patelni rozgrzej oliwę, ułóż befsztyki i mocno obsmaż z obu stron. Włóż patelnię do piekarnika i piecz mięso około 10 minut.

Krok 3

Przełóż polędwicę na półmisek i trzymaj w cieple.

Krok 4

Patelnię umieść ponownie na średnim ogniu. Lekko zgnieć ząbki czosnku i wrzuć je na patelnię razem z szalotką i tymiankiem. Smaż na mocnym ogniu 2 minuty i wlej cydr oraz 2 łyżki wody.

Krok 5

Zmniejsz ogień na średni i roztop w śmietanie 30 gram piconu. Mieszaj do czasu, gdy ser rozpuści się w sosie. Zdejmij patelnię z ognia.

Krok 6

Pokrój polędwicę na słupki grube na 1 cm i ułóż na czterech talerzach. Posól je i polej sosem. Posyp szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Befsztyk z serem piców (Solomillo con queso picón) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Befsztyk z serem piców (Solomillo con queso picón) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Befsztyk z serem piców (Solomillo con queso picón) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Befsztyk z serem piców (Solomillo con queso picón) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Befsztyk z serem piców (Solomillo con queso picón) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Befsztyk z serem piców (Solomillo con queso picón) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Befsztyk z serem piców (Solomillo con queso picón) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Befsztyk z serem piców (Solomillo con queso picón) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej