
Składniki
500 gramów
1 łyżeczka
1 łyżka
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rabarbar umyć, oczyścić i pokroić w kosteczkę.
Krok 2
Wymnieszać z mlekiem, fix plackami, cukrem i jajkiem.
Krok 3
Smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Do placków z jabłkami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Placki z Rabarbarem
Rabarbar jest kwaśny, dlatego idealnie pasuje jako dodatek do słodkich placków czy drożdżówek. Jest również smaczną słodko-kwaśną przekąską, gdy je się go na surowo – najczęściej z dodatkiem cukru. Świeży z łatwością można kupić w sezonie, a w zimie da się użyć go do wypieków w postaci przetworów. Wystarczy tylko zasmażyć i pasteryzować. Jeśli jesteś smakoszem placków z kwaskowatym akcentem, polecamy te z poniższego przepisu. Ich przygotowanie jest naprawdę proste i nie zabiera dużo czasu. Rabarbar wystarczy obrać i pokroić w drobną kostkę. Następnie połączyć z mlekiem, odrobiną mąki i cukru oraz podsmażyć na patelni. Spoistość masie zapewni dodatek jajka. Placki smakują zarówno podane na ciepło, jak i na zimno. Warto oprószyć je cukrem pudrem lub startą czekoladą, podkreślając ich słodki charakter. Komponują się także ze świeżymi owocami. Maliny, truskawki, winogrona, morele, borówki oraz banan lub kiwi urozmaicą ten deser. Wypróbuj nasz przepis i delektuj się słodką przekąską, kiedy tylko chcesz!
































