Placki z Rabarbarem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki z Rabarbarem

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rabarbar umyć, oczyścić i pokroić w kosteczkę.

Krok 2

Wymnieszać z mlekiem, fix plackami, cukrem i jajkiem.

Krok 3

Smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki z Rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki z Rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki z Rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki z Rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki z Rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki z Rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki z Rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki z Rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Placki z RabarbaremPlacki z Rabarbarem

Rabarbar jest kwaśny, dlatego idealnie pasuje jako dodatek do słodkich placków czy drożdżówek. Jest również smaczną słodko-kwaśną przekąską, gdy je się go na surowo – najczęściej z dodatkiem cukru. Świeży z łatwością można kupić w sezonie, a w zimie da się użyć go do wypieków w postaci przetworów. Wystarczy tylko zasmażyć i pasteryzować. Jeśli jesteś smakoszem placków z kwaskowatym akcentem, polecamy te z poniższego przepisu. Ich przygotowanie jest naprawdę proste i nie zabiera dużo czasu. Rabarbar wystarczy obrać i pokroić w drobną kostkę. Następnie połączyć z mlekiem, odrobiną mąki i cukru oraz podsmażyć na patelni. Spoistość masie zapewni dodatek jajka. Placki smakują zarówno podane na ciepło, jak i na zimno. Warto oprószyć je cukrem pudrem lub startą czekoladą, podkreślając ich słodki charakter. Komponują się także ze świeżymi owocami. Maliny, truskawki, winogrona, morele, borówki oraz banan lub kiwi urozmaicą ten deser. Wypróbuj nasz przepis i delektuj się słodką przekąską, kiedy tylko chcesz!