Placki z Rabarbarem

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rabarbar umyć, oczyścić i pokroić w kosteczkę.

Krok 2

Wymnieszać z mlekiem, fix plackami, cukrem i jajkiem.

Krok 3

Smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki z Rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki z Rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki z Rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki z Rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki z Rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki z Rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki z Rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Placki z RabarbaremPlacki z Rabarbarem

Rabarbar jest kwaśny, dlatego idealnie pasuje jako dodatek do słodkich placków czy drożdżówek. Jest również smaczną słodko-kwaśną przekąską, gdy je się go na surowo – najczęściej z dodatkiem cukru. Świeży z łatwością można kupić w sezonie, a w zimie da się użyć go do wypieków w postaci przetworów. Wystarczy tylko zasmażyć i pasteryzować. Jeśli jesteś smakoszem placków z kwaskowatym akcentem, polecamy te z poniższego przepisu. Ich przygotowanie jest naprawdę proste i nie zabiera dużo czasu. Rabarbar wystarczy obrać i pokroić w drobną kostkę. Następnie połączyć z mlekiem, odrobiną mąki i cukru oraz podsmażyć na patelni. Spoistość masie zapewni dodatek jajka. Placki smakują zarówno podane na ciepło, jak i na zimno. Warto oprószyć je cukrem pudrem lub startą czekoladą, podkreślając ich słodki charakter. Komponują się także ze świeżymi owocami. Maliny, truskawki, winogrona, morele, borówki oraz banan lub kiwi urozmaicą ten deser. Wypróbuj nasz przepis i delektuj się słodką przekąską, kiedy tylko chcesz!