Placki z Rabarbarem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Placki z Rabarbarem

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rabarbar umyć, oczyścić i pokroić w kosteczkę.

Krok 2

Wymnieszać z mlekiem, fix plackami, cukrem i jajkiem.

Krok 3

Smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki z Rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki z Rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki z Rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki z Rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki z Rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki z Rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki z Rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Francuska sałatka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Placki z RabarbaremPlacki z Rabarbarem

Rabarbar jest kwaśny, dlatego idealnie pasuje jako dodatek do słodkich placków czy drożdżówek. Jest również smaczną słodko-kwaśną przekąską, gdy je się go na surowo – najczęściej z dodatkiem cukru. Świeży z łatwością można kupić w sezonie, a w zimie da się użyć go do wypieków w postaci przetworów. Wystarczy tylko zasmażyć i pasteryzować. Jeśli jesteś smakoszem placków z kwaskowatym akcentem, polecamy te z poniższego przepisu. Ich przygotowanie jest naprawdę proste i nie zabiera dużo czasu. Rabarbar wystarczy obrać i pokroić w drobną kostkę. Następnie połączyć z mlekiem, odrobiną mąki i cukru oraz podsmażyć na patelni. Spoistość masie zapewni dodatek jajka. Placki smakują zarówno podane na ciepło, jak i na zimno. Warto oprószyć je cukrem pudrem lub startą czekoladą, podkreślając ich słodki charakter. Komponują się także ze świeżymi owocami. Maliny, truskawki, winogrona, morele, borówki oraz banan lub kiwi urozmaicą ten deser. Wypróbuj nasz przepis i delektuj się słodką przekąską, kiedy tylko chcesz!