
Składniki
0.5 kilograma
1 sztuka
0.5 opakowania
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
150 mililitrów
1 łyżka
1 łyżeczka
2 łyżki
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokrój na kosteczki, cebulę pokrój na piórka, a czosnek posiekaj.
Krok 2
Na rozgrzany olej wrzuć cebulę oraz czosnek i podsmaż, po czym dodaj curry.
Krok 3
Teraz dodaj kurczaka i podsmaż.
Krok 4
Dorzuć koncentrat, pokrojone na kawałki ananasy i wlej jogurt. Duś kolejne 5 minut.
Krok 5
Łyżkę mąki rozprowadź w niewielkiej ilości wody aby nie powstały grudki i dodaj do potrawy. Mieszaj, aż sos stanie się gęsty.
Krok 6
Wszystko zalej wodą i dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej