Kurczak w sosie curry z ananasem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w sosie curry z ananasem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 sztuka

0.5 opakowania

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

150 mililitrów

1 łyżka

1 łyżeczka

2 łyżki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój na kosteczki, cebulę pokrój na piórka, a czosnek posiekaj.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć cebulę oraz czosnek i podsmaż, po czym dodaj curry.

Krok 3

Teraz dodaj kurczaka i podsmaż.

Krok 4

Dorzuć koncentrat, pokrojone na kawałki ananasy i wlej jogurt. Duś kolejne 5 minut.

Krok 5

Łyżkę mąki rozprowadź w niewielkiej ilości wody aby nie powstały grudki i dodaj do potrawy. Mieszaj, aż sos stanie się gęsty.

Krok 6

Wszystko zalej wodą i dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w sosie curry z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w sosie curry z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w sosie curry z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w sosie curry z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w sosie curry z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w sosie curry z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w sosie curry z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w sosie curry z ananasem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pieczony klops
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej