Kurczak w sosie curry z ananasem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w sosie curry z ananasem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 sztuka

0.5 opakowania

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

150 mililitrów

1 łyżka

1 łyżeczka

2 łyżki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój na kosteczki, cebulę pokrój na piórka, a czosnek posiekaj.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć cebulę oraz czosnek i podsmaż, po czym dodaj curry.

Krok 3

Teraz dodaj kurczaka i podsmaż.

Krok 4

Dorzuć koncentrat, pokrojone na kawałki ananasy i wlej jogurt. Duś kolejne 5 minut.

Krok 5

Łyżkę mąki rozprowadź w niewielkiej ilości wody aby nie powstały grudki i dodaj do potrawy. Mieszaj, aż sos stanie się gęsty.

Krok 6

Wszystko zalej wodą i dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w sosie curry z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w sosie curry z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w sosie curry z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w sosie curry z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w sosie curry z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w sosie curry z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w sosie curry z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w sosie curry z ananasem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Smażony makaron
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej