
Składniki
0.5 kilograma
1 sztuka
0.5 opakowania
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
150 mililitrów
1 łyżka
1 łyżeczka
2 łyżki
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokrój na kosteczki, cebulę pokrój na piórka, a czosnek posiekaj.
Krok 2
Na rozgrzany olej wrzuć cebulę oraz czosnek i podsmaż, po czym dodaj curry.
Krok 3
Teraz dodaj kurczaka i podsmaż.
Krok 4
Dorzuć koncentrat, pokrojone na kawałki ananasy i wlej jogurt. Duś kolejne 5 minut.
Krok 5
Łyżkę mąki rozprowadź w niewielkiej ilości wody aby nie powstały grudki i dodaj do potrawy. Mieszaj, aż sos stanie się gęsty.
Krok 6
Wszystko zalej wodą i dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej