
Składniki
0.5 kilograma
1 sztuka
0.5 opakowania
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
150 mililitrów
1 łyżka
1 łyżeczka
2 łyżki
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokrój na kosteczki, cebulę pokrój na piórka, a czosnek posiekaj.
Krok 2
Na rozgrzany olej wrzuć cebulę oraz czosnek i podsmaż, po czym dodaj curry.
Krok 3
Teraz dodaj kurczaka i podsmaż.
Krok 4
Dorzuć koncentrat, pokrojone na kawałki ananasy i wlej jogurt. Duś kolejne 5 minut.
Krok 5
Łyżkę mąki rozprowadź w niewielkiej ilości wody aby nie powstały grudki i dodaj do potrawy. Mieszaj, aż sos stanie się gęsty.
Krok 6
Wszystko zalej wodą i dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































