
Składniki
0.5 kilograma
1 sztuka
0.5 opakowania
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
150 mililitrów
1 łyżka
1 łyżeczka
2 łyżki
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokrój na kosteczki, cebulę pokrój na piórka, a czosnek posiekaj.
Krok 2
Na rozgrzany olej wrzuć cebulę oraz czosnek i podsmaż, po czym dodaj curry.
Krok 3
Teraz dodaj kurczaka i podsmaż.
Krok 4
Dorzuć koncentrat, pokrojone na kawałki ananasy i wlej jogurt. Duś kolejne 5 minut.
Krok 5
Łyżkę mąki rozprowadź w niewielkiej ilości wody aby nie powstały grudki i dodaj do potrawy. Mieszaj, aż sos stanie się gęsty.
Krok 6
Wszystko zalej wodą i dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej