Kurczak po hawajsku z ananasem - przepis na pierś | Przepisy.pl pixel

Kurczak po hawajsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

43

heart
378 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

341 osób wydrukowało

Pobierz pdf

526 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

150 mililitrów

150 mililitrów

20 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka pokrój w dużą kostkę, podsmaż na patelni na gorącym oleju, dodaj posiekaną w drobną kostkę cebulę i kawałki ananasa, wszystko razem smaż, cały czas mieszając, przez około 4 minuty.

Kurczak po hawajsku  - Krok 1

Krok 2

Fix Knorr rozmieszaj w 150 mililitrach wody i 150 mililitrach mleka, zalej nim smażone na patelni składniki.

Kurczak po hawajsku  - Krok 2

Krok 3

Całość gotuj na wolnym ogniu przez około 4 minuty.

Kurczak po hawajsku  - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak po hawajsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak po hawajsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak po hawajsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak po hawajsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak po hawajsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak po hawajsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak po hawajsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak po hawajsku  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kurczak z brokułami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak po hawajsku Kurczak po hawajsku

Kurczak po hawajsku to świetny dodatek do ryżu, np. długoziarnistego, jaśminowego lub brązowego. Możesz go także zaserwować z kaszą jaglaną, jęczmienną lub kuskusem. Do jego przygotowania niezbędny jest kawałek piersi z kurczaka. Ewentualnie wykorzystaj do tego dania mięso z indyka, które będzie miało słodszy posmak. Mięso pokrojone w kawałki podsmaż na patelni na oliwie z oliwek z drobno posiekaną cebulą. Dla kontrastu smakowego do całości dodaj kawałki ananasa. Sięgnij po świeży owoc lub w zalewie (pozostały sok możesz wykorzystać jako napój lub dodatek do deseru). Danie doskonale dopełni odpowiedni sos. Przyrządź go na podstawie zimnego mleka. Zamiast krowiego możesz również użyć kokosowego. Sos wraz z pozostałymi składnikami gotuj przez chwilę na niewielkim ogniu, aż uzyska odpowiednią gęstość. Kurczaka po hawajsku podawaj na ciepło, najlepiej udekorowanego świeżymi liśćmi karbowanej sałaty. Możesz go dodatkowo przystroić ziołami, np. listkami świeżej kolendry. Mamy nadzieję, że gotowanie z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.