Kurczak po Adwokacku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak po Adwokacku

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 szklanka

2 szklanki

2 łyżki

2 sztuki

5 łyżek

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podziel kurczaka na 8 części.

Krok 2

Naturalną Marynatę do kurczaka Knorr wymieszaj z 2 łyżkami oleju i natrzyj nią podzielonego kurczaka. Wstaw do lodówki na ok. 1 h.

Krok 3

Mąkę wymieszaj z papryką, a jajka z mlekiem. Wyjmij kurczaka i obtocz w mące, następnie maczaj w jajku, a potem w posiekanych orzechach.

Krok 4

Kurczaka ułóż w natłuszczonej brytfannie. Polej 2-3 łyżkami oliwy i wstaw do nagrzanego piekarnika na około 60 minut. Podlewaj od czasu do czasu kurczaka wodą lub tworzącym się sosem. Gotowego kurczaka podawaj z ziemniakami, pieczonymi ziemniakami, kulkami lub frytkami.

tommy

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak po Adwokacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak po Adwokacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak po Adwokacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak po Adwokacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak po Adwokacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak po Adwokacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak po Adwokacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak po Adwokacku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej