Kurczak po Adwokacku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak po Adwokacku

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 szklanka

2 szklanki

2 łyżki

2 sztuki

5 łyżek

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podziel kurczaka na 8 części.

Krok 2

Naturalną Marynatę do kurczaka Knorr wymieszaj z 2 łyżkami oleju i natrzyj nią podzielonego kurczaka. Wstaw do lodówki na ok. 1 h.

Krok 3

Mąkę wymieszaj z papryką, a jajka z mlekiem. Wyjmij kurczaka i obtocz w mące, następnie maczaj w jajku, a potem w posiekanych orzechach.

Krok 4

Kurczaka ułóż w natłuszczonej brytfannie. Polej 2-3 łyżkami oliwy i wstaw do nagrzanego piekarnika na około 60 minut. Podlewaj od czasu do czasu kurczaka wodą lub tworzącym się sosem. Gotowego kurczaka podawaj z ziemniakami, pieczonymi ziemniakami, kulkami lub frytkami.

tommy

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak po Adwokacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak po Adwokacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak po Adwokacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak po Adwokacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak po Adwokacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak po Adwokacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak po Adwokacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak po Adwokacku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej