Kurczak po Adwokacku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak po Adwokacku

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 szklanka

2 szklanki

2 łyżki

2 sztuki

5 łyżek

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podziel kurczaka na 8 części.

Krok 2

Naturalną Marynatę do kurczaka Knorr wymieszaj z 2 łyżkami oleju i natrzyj nią podzielonego kurczaka. Wstaw do lodówki na ok. 1 h.

Krok 3

Mąkę wymieszaj z papryką, a jajka z mlekiem. Wyjmij kurczaka i obtocz w mące, następnie maczaj w jajku, a potem w posiekanych orzechach.

Krok 4

Kurczaka ułóż w natłuszczonej brytfannie. Polej 2-3 łyżkami oliwy i wstaw do nagrzanego piekarnika na około 60 minut. Podlewaj od czasu do czasu kurczaka wodą lub tworzącym się sosem. Gotowego kurczaka podawaj z ziemniakami, pieczonymi ziemniakami, kulkami lub frytkami.

tommy

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak po Adwokacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak po Adwokacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak po Adwokacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak po Adwokacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak po Adwokacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak po Adwokacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak po Adwokacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak po Adwokacku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Jagodzianki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej