
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 szklanka
2 szklanki
2 łyżki
2 sztuki
5 łyżek
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podziel kurczaka na 8 części.
Krok 2
Naturalną Marynatę do kurczaka Knorr wymieszaj z 2 łyżkami oleju i natrzyj nią podzielonego kurczaka. Wstaw do lodówki na ok. 1 h.
Krok 3
Mąkę wymieszaj z papryką, a jajka z mlekiem. Wyjmij kurczaka i obtocz w mące, następnie maczaj w jajku, a potem w posiekanych orzechach.
Krok 4
Kurczaka ułóż w natłuszczonej brytfannie. Polej 2-3 łyżkami oliwy i wstaw do nagrzanego piekarnika na około 60 minut. Podlewaj od czasu do czasu kurczaka wodą lub tworzącym się sosem. Gotowego kurczaka podawaj z ziemniakami, pieczonymi ziemniakami, kulkami lub frytkami.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej