Kurczak po Adwokacku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak po Adwokacku

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 szklanka

2 szklanki

2 łyżki

2 sztuki

5 łyżek

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podziel kurczaka na 8 części.

Krok 2

Naturalną Marynatę do kurczaka Knorr wymieszaj z 2 łyżkami oleju i natrzyj nią podzielonego kurczaka. Wstaw do lodówki na ok. 1 h.

Krok 3

Mąkę wymieszaj z papryką, a jajka z mlekiem. Wyjmij kurczaka i obtocz w mące, następnie maczaj w jajku, a potem w posiekanych orzechach.

Krok 4

Kurczaka ułóż w natłuszczonej brytfannie. Polej 2-3 łyżkami oliwy i wstaw do nagrzanego piekarnika na około 60 minut. Podlewaj od czasu do czasu kurczaka wodą lub tworzącym się sosem. Gotowego kurczaka podawaj z ziemniakami, pieczonymi ziemniakami, kulkami lub frytkami.

tommy

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak po Adwokacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak po Adwokacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak po Adwokacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak po Adwokacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak po Adwokacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak po Adwokacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak po Adwokacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak po Adwokacku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej