Drobiowe roladki z ryżem i pieczonym kurczakiem
łatwe
6 osób zapisało

Składniki
200 gramów
220 gramów
2 sztuki
1 sztuka
3 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka delikatnie rozbij, posmaruj olejem, połóż na niej pomidory i por. Dopraw i zawiń roladki.
Krok 2
Piecz w 180 stopniach, ok. 30 min.
Krok 3
Ryż ugotuj i dopraw.
Krok 4
Buraki dokładnie umyj, pokrój w plastry, dopraw, skrop sokiem z cytryny i olejem, piecz ok. 30 min.
Krok 5
Wszystko razem wyłóż na talerz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej