Drobiowe roladki z ryżem i pieczonym kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Drobiowe roladki z ryżem i pieczonym kurczakiem

Autor: Weronika Kożańska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

220 gramów

2 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka delikatnie rozbij, posmaruj olejem, połóż na niej pomidory i por. Dopraw i zawiń roladki.

Krok 2

Piecz w 180 stopniach, ok. 30 min.

Krok 3

Ryż ugotuj i dopraw.

Krok 4

Buraki dokładnie umyj, pokrój w plastry, dopraw, skrop sokiem z cytryny i olejem, piecz ok. 30 min.

Krok 5

Wszystko razem wyłóż na talerz

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drobiowe roladki z ryżem i pieczonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drobiowe roladki z ryżem i pieczonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drobiowe roladki z ryżem i pieczonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drobiowe roladki z ryżem i pieczonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drobiowe roladki z ryżem i pieczonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drobiowe roladki z ryżem i pieczonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drobiowe roladki z ryżem i pieczonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Drobiowe roladki z ryżem i pieczonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej