Drobiowe roladki z ryżem i pieczonym kurczakiem
łatwe
6 osób zapisało

Składniki
200 gramów
220 gramów
2 sztuki
1 sztuka
3 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka delikatnie rozbij, posmaruj olejem, połóż na niej pomidory i por. Dopraw i zawiń roladki.
Krok 2
Piecz w 180 stopniach, ok. 30 min.
Krok 3
Ryż ugotuj i dopraw.
Krok 4
Buraki dokładnie umyj, pokrój w plastry, dopraw, skrop sokiem z cytryny i olejem, piecz ok. 30 min.
Krok 5
Wszystko razem wyłóż na talerz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej