Drobiowe roladki z ryżem i pieczonym kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Drobiowe roladki z ryżem i pieczonym kurczakiem

Autor: Weronika Kożańska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

220 gramów

2 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka delikatnie rozbij, posmaruj olejem, połóż na niej pomidory i por. Dopraw i zawiń roladki.

Krok 2

Piecz w 180 stopniach, ok. 30 min.

Krok 3

Ryż ugotuj i dopraw.

Krok 4

Buraki dokładnie umyj, pokrój w plastry, dopraw, skrop sokiem z cytryny i olejem, piecz ok. 30 min.

Krok 5

Wszystko razem wyłóż na talerz

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drobiowe roladki z ryżem i pieczonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drobiowe roladki z ryżem i pieczonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drobiowe roladki z ryżem i pieczonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drobiowe roladki z ryżem i pieczonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drobiowe roladki z ryżem i pieczonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drobiowe roladki z ryżem i pieczonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drobiowe roladki z ryżem i pieczonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Drobiowe roladki z ryżem i pieczonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej