Drobiowe roladki z ryżem i pieczonym kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Drobiowe roladki z ryżem i pieczonym kurczakiem

Autor: Weronika Kożańska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

220 gramów

2 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka delikatnie rozbij, posmaruj olejem, połóż na niej pomidory i por. Dopraw i zawiń roladki.

Krok 2

Piecz w 180 stopniach, ok. 30 min.

Krok 3

Ryż ugotuj i dopraw.

Krok 4

Buraki dokładnie umyj, pokrój w plastry, dopraw, skrop sokiem z cytryny i olejem, piecz ok. 30 min.

Krok 5

Wszystko razem wyłóż na talerz

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drobiowe roladki z ryżem i pieczonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drobiowe roladki z ryżem i pieczonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drobiowe roladki z ryżem i pieczonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drobiowe roladki z ryżem i pieczonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drobiowe roladki z ryżem i pieczonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drobiowe roladki z ryżem i pieczonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drobiowe roladki z ryżem i pieczonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Drobiowe roladki z ryżem i pieczonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej