Camembert w panierce

podany z konfiturą z żurawiny

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

521 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

59 osób wydrukowało

Pobierz pdf

122 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

0.75 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wsyp do miseczki bułkę tartą. Pokrusz do niej kostkę Knorr, po czym dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Rozbij jajko do miseczki i dokładnie je rozmieszaj.

Krok 3

Obtaczaj camembert najpierw w jajku, następnie w bułce tartej, wymieszanej z bulionem.

Krok 4

Smaż serki na rozgrzanym oleju przez 2-3 minuty z każdej strony (do momentu, gdy uzyskają złocisty kolor).

przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj z konfiturami z żurawiny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Camembert w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Camembert w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Camembert w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Camembert w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Camembert w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Camembert w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Camembert w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Francuskie tosty
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Camembert w panierceCamembert w panierce

Camembert w panierce to bardzo proste i pyszne danie. Z dodatkiem konfitury z żurawiny sprawdzi się jako samodzielna przekąska, a podany z mieszanką sałat i ziemniakami będzie godnym polecenia daniem obiadowym. Chrupiąca skórka i miękkie, aromatyczne nadzienie – jeśli lubisz takie podłączenia, wypróbuj nasz przepis. Wybierz camembert, czyli francuski ser o kremowej konsystencji, otoczony gładką białą pleśnią – możesz zdecydować się na wersję naturalną albo z dodatkami, np. ziołową lub z zielonym pieprzem. Przygotuj panierkę z bułki tartej i przypraw kostką bulionu cielęcego, która nada jej wyrazistości (nie potrzeba dodawać wtedy już innych przypraw). W osobnej misce roztrzep jajko i obtocz w nim ser, a następnie posyp grubo bułką tartą i lekko dociśnij, żeby panierka dobrze trzymała się na skórce. Smaż po kilka minut z każdej strony na tłuszczu o neutralnym smaku, np. oleju rzepakowym albo rafinowanym oleju kokosowym. W przepisie zasugerowane jest, by camembert w panierce podawać z konfiturą z żurawiny, ale odpowiednia będzie też ta z czarnej porzeczki.