Camembert w panierce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Camembert w panierce

podany z konfiturą z żurawiny

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

529 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

63 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

128 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

0.75 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wsyp do miseczki bułkę tartą. Pokrusz do niej kostkę Knorr, po czym dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Rozbij jajko do miseczki i dokładnie je rozmieszaj.

Krok 3

Obtaczaj camembert najpierw w jajku, następnie w bułce tartej, wymieszanej z bulionem.

Krok 4

Smaż serki na rozgrzanym oleju przez 2-3 minuty z każdej strony (do momentu, gdy uzyskają złocisty kolor).

przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj z konfiturami z żurawiny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Camembert w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Camembert w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Camembert w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Camembert w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Camembert w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Camembert w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Camembert w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Camembert w panierceCamembert w panierce

Camembert w panierce to bardzo proste i pyszne danie. Z dodatkiem konfitury z żurawiny sprawdzi się jako samodzielna przekąska, a podany z mieszanką sałat i ziemniakami będzie godnym polecenia daniem obiadowym. Chrupiąca skórka i miękkie, aromatyczne nadzienie – jeśli lubisz takie podłączenia, wypróbuj nasz przepis. Wybierz camembert, czyli francuski ser o kremowej konsystencji, otoczony gładką białą pleśnią – możesz zdecydować się na wersję naturalną albo z dodatkami, np. ziołową lub z zielonym pieprzem. Przygotuj panierkę z bułki tartej i przypraw kostką bulionu cielęcego, która nada jej wyrazistości (nie potrzeba dodawać wtedy już innych przypraw). W osobnej misce roztrzep jajko i obtocz w nim ser, a następnie posyp grubo bułką tartą i lekko dociśnij, żeby panierka dobrze trzymała się na skórce. Smaż po kilka minut z każdej strony na tłuszczu o neutralnym smaku, np. oleju rzepakowym albo rafinowanym oleju kokosowym. W przepisie zasugerowane jest, by camembert w panierce podawać z konfiturą z żurawiny, ale odpowiednia będzie też ta z czarnej porzeczki.