Camembert w panierce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Camembert w panierce

podany z konfiturą z żurawiny

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

541 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

65 osób wydrukowało

Pobierz pdf

143 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

0.75 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wsyp do miseczki bułkę tartą. Pokrusz do niej kostkę Knorr, po czym dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Rozbij jajko do miseczki i dokładnie je rozmieszaj.

Krok 3

Obtaczaj camembert najpierw w jajku, następnie w bułce tartej, wymieszanej z bulionem.

Krok 4

Smaż serki na rozgrzanym oleju przez 2-3 minuty z każdej strony (do momentu, gdy uzyskają złocisty kolor).

przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj z konfiturami z żurawiny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Camembert w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Camembert w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Camembert w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Camembert w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Camembert w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Camembert w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Camembert w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Camembert w panierce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Camembert w panierceCamembert w panierce

Camembert w panierce to bardzo proste i pyszne danie. Serwować je można z najróżniejszymi dodatkami, ale najważniejsze i tak pozostaje wnętrze… Apetycznie ciągnący się ser camembert to widok, który najwierniejszym fanom smażonych przysmaków na długo pozostanie w pamięci jako danie warte grzechu.

Dla kogo?

Z dodatkiem konfitury z żurawiny smażony camembert w panierce sprawdzi się jako samodzielna przekąska, a podany z mieszanką sałat i ziemniakami będzie godnym polecenia daniem obiadowym. Bez trudu dopasujesz dodatki do uniwersalnej podstawy dania. Chrupiąca skórka i miękkie, aromatyczne nadzienie – jeśli lubisz takie połączenia, wypróbuj nasz przepis na camembert w panierce.

Na jaką okazję?

Złocisty camembert w panierce to propozycja, którą podbijesz serca domowników podczas obiadu i gości w trakcie proszonej kolacji. Przygotuj panierkę do camemberta z bułki tartej i przypraw kostką bulionu cielęcego, która nada jej wyrazistości (nie potrzeba dodawać wtedy już innych przypraw). W osobnej misce roztrzep jajko i obtocz w nim ser, a następnie posyp grubo bułką tartą i lekko dociśnij, żeby panierka do sera camembert dobrze przylegała do skórki. Trzymaj się tych wytycznych, a wygląd sera smażonego w panierce zawsze będzie bez zarzutu.

Czy wiesz, że?

Wybierz camembert, czyli francuski ser o kremowej konsystencji, otoczony gładką białą pleśnią – możesz zdecydować się na wersję naturalną albo z dodatkami, np. ziołową lub z zielonym pieprzem. Ser camembert w panierce smaż po kilka minut z każdej strony na tłuszczu o neutralnym smaku, np. oleju rzepakowym.

Dla urozmaicenia:

W przepisie zasugerowane jest, by ser camembert w panierce podawać z konfiturą z żurawiny, ale odpowiednia będzie też ta z czarnej porzeczki.