Camembert w panierce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Camembert w panierce

podany z konfiturą z żurawiny

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

534 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

64 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

133 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

0.75 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wsyp do miseczki bułkę tartą. Pokrusz do niej kostkę Knorr, po czym dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Rozbij jajko do miseczki i dokładnie je rozmieszaj.

Krok 3

Obtaczaj camembert najpierw w jajku, następnie w bułce tartej, wymieszanej z bulionem.

Krok 4

Smaż serki na rozgrzanym oleju przez 2-3 minuty z każdej strony (do momentu, gdy uzyskają złocisty kolor).

przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj z konfiturami z żurawiny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Camembert w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Camembert w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Camembert w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Camembert w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Camembert w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Camembert w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Camembert w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Camembert w panierce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Camembert w panierceCamembert w panierce

Camembert w panierce to bardzo proste i pyszne danie. Z dodatkiem konfitury z żurawiny sprawdzi się jako samodzielna przekąska, a podany z mieszanką sałat i ziemniakami będzie godnym polecenia daniem obiadowym. Chrupiąca skórka i miękkie, aromatyczne nadzienie – jeśli lubisz takie podłączenia, wypróbuj nasz przepis. Wybierz camembert, czyli francuski ser o kremowej konsystencji, otoczony gładką białą pleśnią – możesz zdecydować się na wersję naturalną albo z dodatkami, np. ziołową lub z zielonym pieprzem. Przygotuj panierkę z bułki tartej i przypraw kostką bulionu cielęcego, która nada jej wyrazistości (nie potrzeba dodawać wtedy już innych przypraw). W osobnej misce roztrzep jajko i obtocz w nim ser, a następnie posyp grubo bułką tartą i lekko dociśnij, żeby panierka dobrze trzymała się na skórce. Smaż po kilka minut z każdej strony na tłuszczu o neutralnym smaku, np. oleju rzepakowym albo rafinowanym oleju kokosowym. W przepisie zasugerowane jest, by camembert w panierce podawać z konfiturą z żurawiny, ale odpowiednia będzie też ta z czarnej porzeczki.