Smaczny smażony szczupak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczny smażony szczupak

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

26 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

null

0.5 sztuki

2 sztuki

3 łyżki

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj dokładnie, osusz i skrop obficie sokiem wyciśniętym z cytryny. Oprósz solą i pieprzem i odstaw na 1 godzinę w chłodne miejsce.

Krok 2

Filety osusz delikatnie i panieruj kolejno w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej.

Krok 3

Smaż na rozgrzanym tłuszczu z obydwóch stron na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczny smażony szczupak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczny smażony szczupak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczny smażony szczupak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczny smażony szczupak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczny smażony szczupak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczny smażony szczupak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczny smażony szczupak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczny smażony szczupak - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej