
Składniki
null
null
null
null
0.5 sztuki
2 sztuki
3 łyżki
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety umyj dokładnie, osusz i skrop obficie sokiem wyciśniętym z cytryny. Oprósz solą i pieprzem i odstaw na 1 godzinę w chłodne miejsce.
Krok 2
Filety osusz delikatnie i panieruj kolejno w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej.
Krok 3
Smaż na rozgrzanym tłuszczu z obydwóch stron na złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej