Smaczny smażony szczupak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczny smażony szczupak

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
26 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

null

0.5 sztuki

2 sztuki

3 łyżki

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj dokładnie, osusz i skrop obficie sokiem wyciśniętym z cytryny. Oprósz solą i pieprzem i odstaw na 1 godzinę w chłodne miejsce.

Krok 2

Filety osusz delikatnie i panieruj kolejno w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej.

Krok 3

Smaż na rozgrzanym tłuszczu z obydwóch stron na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczny smażony szczupak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczny smażony szczupak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczny smażony szczupak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczny smażony szczupak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczny smażony szczupak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczny smażony szczupak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczny smażony szczupak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczny smażony szczupak - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Aperol Spritz – przepis
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej