Sałatka szpinakowa podana na placuszkach z cukinii z dipem

Autor: Joanna Kafara

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

525 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

5 sztuk

2 sztuki

4 łyżki

1 opakowanie

1 szklanka

0.5 opakowania

0.5 opakowania

0.5 pęczka

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na tarce na grubych oczkach ścieramy ziemniaki i cukinie. Dodajemy mąkę, sól, dwa jajka, pieprz. Rozpuszczamy kostkę rosołową w niewielkiej ilości ciepłej wody, dodajemy do masy warzywnej.

Krok 2

Szpinak płuczemy wodą. Pomidory kroimy w cienkie plasterki, parmezan ścieramy na cienkie plasterki. Do miski wrzucamy szpinak, oliwki, pomidory, parmezan i trochę oliwy z pomidorów (ze słoika).

Krok 3

Smażymy placuszki na rozgrzanej oliwie.

Krok 4

Dip: jogurt, rozkruszone kosteczki czosnkowe i posiekany koperek mieszamy razem. Przyprawiamy odrobiną soli. Placuszki podajemy gorące. Układamy na nich sałatkę a obok podajemy dip.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka szpinakowa podana na placuszkach z cukinii z dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka szpinakowa podana na placuszkach z cukinii z dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka szpinakowa podana na placuszkach z cukinii z dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka szpinakowa podana na placuszkach z cukinii z dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka szpinakowa podana na placuszkach z cukinii z dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka szpinakowa podana na placuszkach z cukinii z dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka szpinakowa podana na placuszkach z cukinii z dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej