Sałatka szpinakowa podana na placuszkach z cukinii z dipem
łatwe
15 osób zapisało

Składniki
5 sztuk
2 sztuki
0.5 opakowania
4 łyżki
1 sztuka
5 sztuk
2 sztuki
1 opakowanie
1 szklanka
0.5 pęczka
0.5 opakowania
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na tarce na grubych oczkach ścieramy ziemniaki i cukinie. Dodajemy mąkę, sól, dwa jajka, pieprz. Rozpuszczamy kostkę rosołową w niewielkiej ilości ciepłej wody, dodajemy do masy warzywnej.
Krok 2
Szpinak płuczemy wodą. Pomidory kroimy w cienkie plasterki, parmezan ścieramy na cienkie plasterki. Do miski wrzucamy szpinak, oliwki, pomidory, parmezan i trochę oliwy z pomidorów (ze słoika).
Krok 3
Smażymy placuszki na rozgrzanej oliwie.
Krok 4
Dip: jogurt, rozkruszone kosteczki czosnkowe i posiekany koperek mieszamy razem. Przyprawiamy odrobiną soli. Placuszki podajemy gorące. Układamy na nich sałatkę a obok podajemy dip.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej