Sałatka szpinakowa podana na placuszkach z cukinii z dipem
łatwe
15 osób zapisało

Składniki
5 sztuk
2 sztuki
0.5 opakowania
4 łyżki
1 sztuka
5 sztuk
2 sztuki
1 opakowanie
1 szklanka
0.5 pęczka
0.5 opakowania
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na tarce na grubych oczkach ścieramy ziemniaki i cukinie. Dodajemy mąkę, sól, dwa jajka, pieprz. Rozpuszczamy kostkę rosołową w niewielkiej ilości ciepłej wody, dodajemy do masy warzywnej.
Krok 2
Szpinak płuczemy wodą. Pomidory kroimy w cienkie plasterki, parmezan ścieramy na cienkie plasterki. Do miski wrzucamy szpinak, oliwki, pomidory, parmezan i trochę oliwy z pomidorów (ze słoika).
Krok 3
Smażymy placuszki na rozgrzanej oliwie.
Krok 4
Dip: jogurt, rozkruszone kosteczki czosnkowe i posiekany koperek mieszamy razem. Przyprawiamy odrobiną soli. Placuszki podajemy gorące. Układamy na nich sałatkę a obok podajemy dip.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej